Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kvůli koronaviru vypukla v letadle panika: Studentky měly jen kocovinu

Autor: jel, Tomáš Vašek - 
3. března 2020
19:13

Zbytečná panika vznikla na palubě letadla poté, co Julia Walentinová (26) požádala palubní personál o prášky na bolest. Ačkoliv se dívka snažila vysvětlit, že má jenom kocovinu, obsluha letadla ji ihned požádala, aby si nasadila roušku, usadila ji na místo daleko od ostatních cestujících a spojila se s lékaři. A tak se pro Julii i její kamarádku Dinu stal čtrnáctihodinový let nepříjemným peklem. Obě dívky jsou nyní v karanténě.

Dvě mladé studentky si původně naplánovaly výlet do Číny, po vypuknutí koronavirové epidemie se však nakonec vydaly do Kambodže. Poslední večer dovolené se dívky rozhodly, že si užijí ještě poslední pořádnou party. To se jim však nakonec pořádně vymstilo!

„Celý večer jsme propily, byly jsme vzhůru až do dvou do rána. Příliš jsem ten den nejedla, a tak toho na mě bylo trochu moc. Potřebovaly jsme být na letišti už v šest ráno, a tak jsme moc nespaly,“ popsala Julia britskému deníku The Sun. V letadle prý požádala o paracetamol a zeptala se, zda by se nenašlo místo, kde by si mohla lehnout. V tu chvíli personál propukl v naprostou paniku a všechny ostatní cestující od Julie i její kamarádky odsadil a požádal dívky, aby si ihned nasadily roušku, Julii pak měřili teplotu každou půl hodinu. 

Nepříjemný let trval dlouhých čtrnáct hodin a po přistání převzali dívky do péče lékaři v ochranných oblecích. Dívky jsou nyní ve čtrnáctidenní karanténě, o čemž pravidelně informuje Julia na svém instagramu. Přestože jsou studentky nyní odstřihnuty od světa, neztrácí smysl pro humor: podle snímků se totiž zásobily pivem značky Corona.

Lékaři varují, že hysterie kolem nového typu koronaviru je nebezpečnější než samotná nákaza. „Ve vzdálené zemi se stane něco malého a všichni si myslíme, že zemřeme. Svět je ve stavu přebytku informací, které jsou převážně dezinformacemi,“ varoval v rozhovoru na stanici Českého rozhlasu Dvojka český neurolog Martin Jan Stránský. Před zbytečnou panikou varoval také prorektor Univerzity Karlovy Konvalinka: „Lidi, neblbněte. Myjte si ruce, jezte ovoce a zeleninu a nenechte se vystrašit.“

Uivatel_5301530 ( 7. března 2020 12:21 )

MĚLI JE NECHAT VYSTOUPIT ZA LETU

Zobrazit celou diskusi