Dovolená by byla delší, kdyby Itálii nezamořila epidemie koronaviru. Moderátorka a zpěvačka Veronika Nízlová (33) se musela rozloučit se svým dvojčetem Danielou (33) a odjet zpátky do vlasti. Serveru Topky.sk popsala situaci v Neapoli, kde její sestra bydlí.

„Lidi tu vůbec nepanikaří, žádné vybrakované potraviny, dokonce tu ani nikdo nechodí s rouškou.“ Klidnou situaci potvrdila i Daniela, která nad přehnaným chováním na Slovensku a v dalších evropských zemích nevěřícně kroutí hlavou.

Obava z nakažení se jich ale stejně drží. Daniela přijala předběžná opatření a s dcerkou nechodí mezi lidi, maximálně se projdou s kočárkem před domem, kde je žádná nákaza nemůže ohrozit. Také kladou důraz na hygienu a kromě důkladného mytí rukou denně dezinfikují i své telefony.

„Samozřejmě, dbáme na hygienu, ale to my stále. A my taky každý den dezinfikujeme mobilní telefony, člověk je všude možně pokládá…“ sdělila serveru. Zdráhají se jíst i venku v restauracích, na doporučení lékařů si tak nejčastěji vaří doma.

Povinné dvoutýdenní karanténě se nevyhne ale ani jejich otec, který se v sobotu vrací na Slovensko. Veronika přitom karanténu absolvovat nemusela.

Fotogalerie
47 fotografií