Oproti dřívějšku patrně největší změnou jsou chodníčky, které na hřbitově vznikly v průběhu posledních let. Loni radnice přikročila k opravě hřbitovní zdi a bráně, při které vznikly nové lavičky. „Též byla vybudována první Společná hrobka v Městské části Praha–Nebušice, která se nachází v horní části při pravé zdi starého hřbitova,“ uvádí tištěný zpravodaj radnice.

Funguje přes sto let

Nebušický hřbitov, který se nachází v lesním porostu v ulici K Cíli, vznikl v roce 1885. „Před tímto rokem byl využíván hřbitov na Jenerálce, který byl 1899 zrušen,“ uvádí Zpravodaj MČ Praha–Nebušice. Jeho prvním farářem byl Sigmund Starý, který byl dokonce jmenován prvním čestným občanem Nebušic a na hřbitově je pohřbený.

Rozšíření hřbitova nastalo v roce 1902, kdy v jeho areálu vznikla márnice. „Podruhé byl hřbitov rozšířen v roce 1929. Roku 1946 byl hřbitov opět rozšířen o pravou část, kde prvním hrobem byl Pomník padlým hrdinům.“ Součástí hřbitova, který nebušickým občanům slouží dodnes, je novorománská hřbitovní kaple, která má úlohu opatské hrobky.