Na kuchařské schopnosti hospodyně Alžběty Slavíčkové v podání Ivy Hüttnerové ve Slunečné nikdo nemá. Kromě toho, co s láskou a úsměvem na tváři uvaří, je Běta chápavou a někdy i přísnou chůvou majitelek statku, sester Popelkových, odvážné a do práce na farmě zapálené Týny alias Evy Burešové a ambiciózní Sylvy, jež dávno vesnici vyměnila za velkoměsto, kterou ztvárnila Barbora Jánová.

Hüttnerové Běta má navíc léčitelské schopnosti. A tak se herečka začala více zajímat o bylinkářství. „Kořenářka nejsem, ale byla jsem už v bylinkářství a koupila nějaké bylinky,“ řekla Magazínu Aha! pro ženy herečka a malířka, která je ve svém již důchodovém věku stále aktivní.

Milovníci českých seriálů si Hüttnerovou jistě vybaví coby Jolanu Lepařovou, nejprve bezdomovkyni a posléze hospodyni a chůvu dětí lékařského páru Zdeny a Davida Suchých (Dana Morávková a Jan Čenský) v novácké Ordinaci v růžové zahradě.

Autorka dekorací, plakátů a kostýmů

Na filmovém plátně Hüttnerová debutovala epizodní postavou trampky v komedii z roku 1969 Utrpení mladého Boháčka. Od té doby ztvárnila řadu zejména menších rolí a věnovala se především malování, které ji vyneslo úspěchy nejen doma, ale i v zahraničí. Uplatnila se též jako autorka plakátů, jevištních dekorací a také kostýmů. A ještě k tomu všemu je vášnivou zahradnicí.

Kromě již zmíněných seriálů ji diváci mohli vidět ve filmech Co je vám, doktore?, Já nejsem já, Krajina s nábytkem, Zvířata ve městě, Co chytneš v žitě či Léto s gentlemanem nebo coby moderátorku pořad České televize Domácí štěstí. Během své herecké kariéry Hüttnerová vystřídala několik divadelních scén. Na jaře 2019 začala účinkovat v muzikálu Kvítek mandragory v Divadle Broadway.

Fotogalerie
8 fotografií