„Věrnost se vyplácí,“ říká s úsměvem Jiří Kamír (73), když vítá posly Blesku. Paní Vlasta souhlasně přikyvuje a dodává, že tohle je největší částka, jakou kdy s manželem vyhráli. Předáváme květiny s gratulací k výhře i svátku všech žen, který připadl na včerejšek.

Soutěživí

Paní Vlasta vysvětluje, že jsou s manželem hodně soutěživí, i proto mají tak rádi hry Blesku. „S vašimi novinami jsme už v minulosti s manželem vyhráli několik cen, naposledy před 11 lety 10 000 korun. A teď ještě vyšší výhra! 50 000 korun je samozřejmě krásná částka a jsem za ni moc ráda, umožní nám pořídit si něco nad plán. Asi se vám zdá, že nejsem ani moc překvapená. Ale to je tím, že už nějakých 25 let se snažím nic tak neprožívat. Tehdy totiž visel můj život na vlásku, prodělala jsem onkologické onemocnění a změnila jsem svůj přístup k životu, k hodnotám,“ vysvětluje paní Vlasta.

Obchůdek

Noviny kupuje v malém obchůdku za domem: „Každé ráno tam zajdu kolem osmé hodiny, koupím Blesk a čtu ho pak při kávě, kterou si dávám kolem půl desáté. Tak to mám zaběhnuté. Čtení novin je pro mě zábavou, něco se také dozvím, jen politiku vynechám, ta mě nezajímá…“ Jiří dodává, že on nejprve při snídani vyluští křížovku a sudoku z předchozího dne. „Abyste se o čerstvé noviny nepřetahovali?“ ptáme se. „Kdepak, vždycky se nějak domluvíme, už se docela dobře za těch 49 let, co jsme spolu, známe, ne!?“ odpovídají.

Rodinná profese

Jiří Kamír pracoval až do důchodu jako brusič nástrojů, jeho manželka dělala dlouhá léta, také až do důchodu, zdravotní sestru. „Tohle povolání máme v rodině, věnují se mu dcera i moje mladší sestra a vnučka studuje vyšší zdravotnickou školu,“ říká paní Vlasta.

Za výhru do lázní?

„Ještě se s rodinou poradíme, ale myslím, že s manželem na jaře vyrazíme do lázní nebo termálů, u nás, nebo na Slovensko. Také mě napadá, že by nebylo od věci pořídit něco nového do bytu. O výměnu už si říká lednička a také by se nám hodil nový kvalitní tyčový vysavač. A ještě zbude na ty lázně,“ plánuje výherkyně.

Jedeme dál!

„Teď jsme vyhráli, ale pokračujeme samozřejmě dál! Většinou posílám kód do DENNÍ HRY já, ale teď dvakrát nebo třikrát posílala SMS žena. A zrovna poslala ten výherní kód, tak doufám, že na mě taky trochu dá, co s výhrou,“ žertuje Jiří Kamír. „To si ještě rozmyslím, podle toho, jak budeš hodnej!“ směje se paní Vlasta. A přidává jedno překvapení: „Teď jsem si uvědomila, že ten »výherní « Blesk jsem vlastně výjimečně nekoupila v tom našem krámku. Včera byl totiž manžel na kontrole u lékaře a pak jsme rovnou jeli na větší nákup do supermarketu. Tak jsem koupila Blesk tam…“

Fotogalerie
8 fotografií