Aňa Geislerová
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Aňa Geislerová

Aňa Geislerová svoji nominaci ze vedlejší roli sice neproměnila, zato vítězila na červeném koberci. Její večerní toaleta z hedvábného taftu od návrhářského dua Chatty by mohla lehce konkurovat róbám hollywoodských hvězd. Ačkoliv je to róba poměrně minimalistická, zaujme nápaditým zpracováním dekoltu a efektní objemnou sukní. Šperky od Cartier, make-up i účes perfektně dotahují celkový styling a Aňa opět potvrdila svoji pevnou pozici módní ikony.

Známka: 1

Veronika a Biser Arichtevovi
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Manželé Arichtevovi

Manželé Biser a Veronika Arichtevovi se při rozhovoru přiznali, že se předávání lvů původně neměli účastnit kvůli pracovnímu vytížení, a proto outfity řešili na poslední chvíli. Veronika byla zachráněna vrstvenou róbou s balónovými rukávy od Beaty Rajské, která vyniká velmi zajímavým střihem. Veronice šaty bohužel neseděly v oblasti dekoltu a navíc byly zcela přebity neonově růžovým psaníčkem, které bylo uvázáno kolem pasu jako ledvinka. Což je k těmto šatům i k dress code večera bohužel nevhodné. Co mohu určitě pochválit, je krásný make-up od vizážisty Pavla Kortana. Její manžel se dle svých slov nevešel do smokingu, takže si vzal náhradu, oblek s kravatou. Ovšem, pouze smoking ve správné velikosti může být správnou náhradou, klasický oblek ani kravata se na galavečeru s vyhlášeným dress code Black Tie, jenž se představil na pozvánce, nemají vůbec objevit.

Známka: 4

Dagmar Havlová
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Dagmar Havlová

Ani Dagmar Havlová, nominovaná za hlavní ženskou roli, si svého křišťálového lva neodnesla. To jí ovšem neubralo na náladě a musím uznat, že na galavečeru vypadala naprosto výborně. Pouzdrový střih šatů s vlečkou kopíruje křivky dokonalé postavy a dlouhé kaskádovité rukávy přidávají do jinak jednoduchých šatů extra dramatický prvek. Šperky i drobné psaníčko tmavý monolit perfektně rozzáří a máme tu skvělou inspiraci pro dámy, jak se (nejen) v tomto věku oblékat na společenské akce. Snad už jen drobná poznámka, šaty mohly být klidně i ve světlém odstínu.

Známka: 1

Jitka Čvančarová
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Jitka Čvančarová

Jitka Čvančarová má nádhernou postavu, která se ovšem díky bujnému dekoltu ne zrovna lehce obléká a bývá za své outfity poměrně často kritizována. Jenže tentokrát se svěřila do rukou zkušeného stylisty Jana Pokorného a výsledek je prostě na jedničku. Nádherná zelená róba od Zuzany Kubíčkové, ušitá Jitce na míru, zvýrazňuje její křivky a podtrhuje postavu přesýpacích hodin. Střih dlouhých rukávů až na zem ve středověku značil společenské postavení, u těchto šatů jsou skvělým detailem, díky kterému šaty nepostrádají vkusný punc originality. Zelená barva Jitce velmi svědčí, psaníčko z butiku Soline je zcela bez výhrad a šperky se safíry, smaragdy a diamanty od Gismondi jsou třešničkou na pomyslném dortu.

Známka: 1

Tereza Ramba
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Tereza Ramba

Vítězka kategorie nejlepší ženský herecký výkon si pro svůj triumf vybrala šaty české značky LaFormela a udělala moc dobře. Splývavé krémové plisované šaty splňují etiketu a přitom jsou originální a netradiční svým střihem a velkými sponami, které je doplňují. Zároveň kvituji to, že se už nebazírovalo na psaníčku a na výrazných špercích, které by od šatů jen odváděly pozornost. Drobné náušnice zcela postačí. Jen jediná a drobná výtka by se vztahovala k prádlu, které na některých fotkách odhalily blesky fotoaparátu. Ani pod krémové šaty neriskujte bílé prádlo. Jen to tělové, dokáže opravdu splynout s postavou a být takřka neviditelné.

Známka: 1-

Režisér Viktor Tauš
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Viktor Tauš

Režisér Viktor Tauš si odnesl sošku za nejlepší televizní mini sérii Vodník. Ačkoliv věděl, že je nominovaný a že je tedy reálná možnost, že si půjde pro cenu na pódium, což se také stalo, vůbec se nezdráhal zcela ignorovat dress code večera a přišel v mikině, skinny džínách a červených teniskách. Jako by se za každou cenu snažil rebelovat proti pravidlům etikety, ovšem ve chvíli, kdy přijal pozvání, je jeho protest jen projevem ignorace a absence dobrého vkusu. Pokud je mu předávání cen s puncem galavečera natolik proti vlastnímu přesvědčení, nemá na něj jednoduše chodit. Alespoň by tak svým zcela nevhodným outfitem neurážel ty, co slavnostní večer pořádali.

Známka: 5

Zlata Adamovská
Autor: P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl

Zlata Adamovská

Zlata Adamovská si na galavečer vybrala až moc obyčejnou kombinaci černého, jednoduchého živůtku a výrazné vzorované sukně. Zcela chápu, že se snaží být adekvátní svému věku, na druhou stranu, je to krásná žena a může si dovolit daleko zajímavější střihy. Podobný model se objevuje i v plesových půjčovnách na menších městech a zcela zbytečně Zlatu zestaršuje. Nebála bych se originálnějších outfitů a světlých barev. Může si to totiž dovolit. Stačí se podívat třeba na Jane Fonda, která je o 20 let starší a nosí skvělé a stylové outfity, aniž by se zpronevěřovala etiketě nebo dobrému vkusu.

Známka: 3

Příchody Na červený koberec České lva 2020: Jana Plodková
Autor:  Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Jana Plodková

Jana Plodková spolu se stylistou Janem Pokorným vybrala róbu módního domu Dior spadající do aktuální jarní kolekce. Překrásné jemné šaty s vyšívaným florálním motivem a vázačkou v pase jsou esencí ženskosti, jemnosti a vytříbeného vkusu. Model je záměrně nekontrastní k pokožce i vlasům a je díky tomu v dokonalé v symbióze s nositelkou. Samozřejmě primárně díky tomu, že Jana podobné róby dokáže s naprostou grácií vynést. Překrásné líčení a diamantové náušnice Gismondi celý look perfektně dotáhly. Dlouhodobě je to jedna z mála osobností, jejíž módní vývoj je radost sledovat a je možné od ní čerpat inspiraci i do vlastního šatníku.

Známka: 1

Příchody na červený koberec Českého lva 2020: Eliška Křenková
Autor: Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Eliška Křenková

Eliška Křenková nominovaná za hlavní ženský herecký výkon vybrala svůj model u Hany Zárubové. Ve skutečnosti se jedná o originální variaci sportovní bundy, která se pomocí masivních gum modeluje do délky a tvaru. Objem drží díky paměťovému vláknu a velmi se mi líbí i struktura nařasení, která perfektně rozbíjí jednotvárný monolit. Velmi kvituji, že Eliška nesáhla po nějakém prvoplánovém sexy modelu, kde by za každou cenu chtěla prodat svoje křivky, protože podobné neotřelé modely jí sedí a umí je prodat. Mám jen drobnou výtku. Vlasy bych vyčesala do nedbalého drdolu, aby model vynikl v celé kráse a objemu a lépe se zachovala čistota a vyznění outfitu. A model mohl být o něco delší v rámci dodržení dress code.

Známka: 2

Příchody Na červený koberec České lva 2020: Klára Melíšková
Autor:  Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl

Klára Melíšková

Klára Melíšková se stala držitelkou čtvrtého Českého lva, ale na poli módním to na rozdíl od toho filmového lehce drhne. Romanticky laděné šaty české značky Timoure et Group jsou v základu dobrým nápadem. Barevně se hodí do vizuálu večera, navrstvený dekolt nositelce sluší, odhalená ramena vypadají taky dobře. Problém je hlavně v nastavení pasu. Buď měl být výše, těsně pod prsy ve stylu antického střihu, nebo případně daleko níž, tedy přímo v pase. Takto zcela zbytečně přidává i díky vrstvení tylu na objemu boků a neprokazuje nositelce dobrou službu především proto, že má Klára jinak skvělou postavu.

Známka: 3

Dress-code

Dress-code Black Tie bývá velkou nástrahou na poli společenské etikety, přitom má jasně daná pravidla a zákonitosti, kterých se jen stačí držet. A která že to jsou? Black Tie se vyžaduje na galavečerech, plesech a vybraných společenských událostech. Samotný název odkazuje na černý motýlek a smoking s bílou košilí u mužů. U dam se doporučuje dlouhá elegantní róba, může být i v délce midi (do půli lýtek) a k tomu vhodné doplňky. Ženy mohou kromě šatů obléknout i smoking. Díky rozvolněným pravidlům se na méně formálních akcích respektují prudce elegantní koktejlky z materiálu, který je vhodný na slavnostní událost. Ovšem já osobně bych zůstala u dlouhé róby.

Fotogalerie
169 fotografií