Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bestie v lidské podobě! Dozorkyně Ruth Hildnerová ubíjela zajatkyně k smrti! Popravili ji Češi!

Autor: ran - 
11. března 2020
06:10

Jedna z nejhorších dozorkyň, které se podílely na roztáčení kol nacistického vyhlazovacího běsnění, byla i Ruth Elfriede Hildnerová. Tato Němka patřila k ženám, které brutálně mučily a vraždily opět zejména ženy v koncentračních táborech a při pozdějších pochodech smrti na konci války se její běsnění snad ještě zhoršilo. 

Hildnerová nastoupila ve svých pětadvaceti letech jako dobrovolnice nejdříve do koncentračního tábora Ravensbrück. Tam obdržela hutný výcvik jako táborová dozorkyně.

Během onoho léta si porozuměla ve svých ohavnostech se svými spolurekrutkami, zejména s nadřízenou Dorotheou Binzovou. Od ní se přiučila mnohé o tom, jak nejlépe ženy psychicky i fyzicky trýznit a jak je nejsnáze ponížit a zdeptat.  Při výkonu svých povinností dozorkyně Hildnerová nikdy nepouštěla z ruky velkou tyč, s níž uštědřovala vězeňkyním nemilosrdné rány.  

Po skončení výcviku byla převelena do koncentračního tábora Dachau, kde mohla už v roli vrchní dozorkyně bez omezení  praktikovat to, co pochytila na předchozích „hodinách“ násilí a sadismu.

V prosinci 1944 byla poslána do pomocného tábora v Helmbrechtsu nedaleko Hoffu u hranic s Československem. Ten byl určen zejména pro nežidovské ženy. Právě tam její praktiky začaly dosahovat neblahých vrcholů. Z tamních dozorkyň vystupovala jako ta zcela nejnemilosrdnější, prováděla i věci, jež se ostatní její kolegyně dělat zdráhaly. Mnoho vězeňkyň v Helmbrechtsu zemřelo právě rukou a tyčí této šílené mladé ženy.

Oběti bez milosti umlátila k smrti

K jejím oblíbeným činnostem patřily procházky tamější dílnou. Dohlížela na to, aby se žádná pracovnice nevzdálila byť jen o píď ze svého pracovního místa. Za sebemenší porušení pracovního řádu vyhlédnutou oběť svou tyčí brutálně zbila. Když některá z žen zemřela, pracovní síla byla nahrazena z hlavního tábora, který byl umístěn ve Flossenbürgu na bavorské straně dnešních českých-německých hranic.

Začátkem dubna 1945 velitel tábora Doerr, vzhledem k blížícím se americkým vojskům, nařídil okamžitou evakuaci. Vězeňkyně a její trýznitelky se přidaly k pochodu smrti, který začínal v polské Slawě, vedl přes Helmbrechts a končil ve Velarech. Během něj umíraly stovky lidí vysílením a krutým zacházením. Rukou Hildnerové bylo cestou zavražděno mnoho mladých žen, když se zesláblé už nebyly schopny postavit na nohy.

Nacistická zrůda v ženském těle se ale účastnila i dalších pochodů, kde si počínala stejně. Když na počátku května začalo docházet k osvobozování koncentračních táborů, kam dorazily spojenecké armády, Hildnerové a dalším dozorcům i dozorkyním se povedlo splynout s davy utečenců. V březnu 1947 však nakonec české úřady sadistickou ženu identifikovaly a vsadily do vězení.

Mimořádný lidový soud v Písku ji 2. května 1947 odsoudil za válečné zločiny k trestu smrti. Poprava oběšením byla vykonána jen o šest hodin později v pražské pankrácké věznici.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi