Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Loučí se vaše nepovedená dcera.“ Monika poslala rodině balíček osobních věcí a zmizela

Autor: VaB - 
12. března 2020
13:29

Monika Procházková (31) poslala před rokem a půl své mamince balíček. Byl v něm telefon, klíče a text, ve kterém stálo: „Loučí se vaše nepovedená dcera.“ Od té doby ji nikdo neviděl, beze stopy zmizela. 

25. července roku 2018 doručila pošťačka zásilku, která byla adresovaná matce Moniky Procházkové (31). Balíček převzala ale Moničina babička a první, co ji zaujalo, byl odesílatel. Byla jím vnučka Monika. 

Babičce to přišlo podezřelé, už dva týdny totiž bydlely ve stejném domě. Den předtím se navíc Monika nevrátila domů. „Zásilka byla odeslaná z pošty v Brně, dorazila do Štěpánova, to je obec zhruba deset kilometrů severně od Olomouce. Když ženy obálku rozbalily, nalezly v ní mobil Moniky, dvě platební karty s pin kódy a tři klíče se složenkou s 25 tisíci korun,“ uvedl v pořadu Na Stopě kriminalista Petr Hrabal.

To ale nebylo vše. V balíčku byl ještě dopis na rozloučenou. Na třech utržených listech z kalendáře bylo napsáno, že Monika prosí, aby se matka postarala o její kočky. Dále pak, že se všem omlouvá a nechce, aby ji někdo hledal. Prý nebude mezi živými. Na konci dopisu stálo: „Loučí se vaše nepovedená dcera.“

„Víme, že měla ráda své kočky, ráda jezdila se skautským oddílem na výpravy. Na základě výpisu z telefonu jsme našli jejího přítele, se kterým byla zhruba tři čtvrtě roku,“ řekl kriminalista. Společně prý plánovali budoucnost a chtěli si pronajmout větší byt. 

Monika dále tajila své finanční problémy. Kvůli neplacení nájmu se museli vystěhovat. Na splácení svých dluhů si půjčovala peníze, točila se tak v kruhu. O Moničiných problémech nevěděl ani přítel a ani matka.

Blízcí Moniku viděli naposledy 24. července roku 2018. Ráno v šest hodin svému zaměstnavateli poslala SMS, že nepřijde do práce. Musela s kočkou k veterináři. Následně byla viděna bývalou kolegyní na hlavním nádraží v Olomouci, poté se její stopa na pár hodin ztrácí. Podle telefonu se později objevila poblíž Přerova. Pak byla viděna na poště v Brně, odkud posílala svůj balíček. Na tomto místě byla spatřena naposledy.

Pokud někdo Moniku viděl, nebo s ní dokonce udržuje kontakt, měl by to podle policistů ohlásit na linku 158. 

krasomila ( 13. března 2020 10:13 )

Tak to teda zveřejnili vážně rychle, to ji určitě najdou...

dietr ( 12. března 2020 16:22 )

Jak na ni tak koukám, tak se policajti nepřetrhnou, aby ji našli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání