Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sériový vrah Vlkodlak zabil desítky žen: Miloval pohled na jejich utrpení

Autor: jžk - 
14. března 2020
13:39

Michail Popkov, známý pod přezdívkou Vlkodlak, zavraždil 78 lidí, aby uspokojil své zvrácené choutky. Ženy v rozmezí 18 až 50 let nejprve znásilnil, až pak je usmrtil zbraněmi, které si sám vyrobil. Přiznal se, že miloval pohled na jejich utrpení.

Sibiřské město Angarsk terorizoval téměř dvě desetiletí. Jeho vražedné řádění započalo v roce 1992 a učinilo z něj nejhoršího sériového vraha v historii Ruska. Popkov byl přitom vysoce uznávaným občanem města, býval totiž policistou.

Michael Popkov byl usvědčený že 78 vražd, skutečný počet zavražděných přitom může být mnohem vyšší. Než své oběti, přičemž až na jednoho policejního důstojníka všechny byly ženy, zabil, nejprve je znásilnil. Pak použil děsivé nástroje domácí výroby v podobě nožů, seker, basebalových pálek nebo šroubováků k jejich vraždě.

Podle způsobu zabíjení dostal svou přezdívku „Vlkodlak“ – těla zanechal ve zbědovaném stavu. Některé oběti měly až 170 bodných ran. Chladnokrevný zabiják se přiznal, že cítil uspokojení, když viděl jejich utrpení při tom, když je zabíjel. Poslední z vražd podle všeho spáchal v roce 2010.

V roce 2015 byl usvědčen z 22 vražd a poslán do vazby na doživotí. Tam se následně přiznal k dalším šedesáti vraždám, ke čtyřem z nich ale policie nesehnala dostatek důkazů. Popkov dokonce souhlasil se spoluprací s policejními vyšetřovateli, aby se podařilo identifikovat některé z obětí.

Vysloužilý policista začal vraždit poté, co si myslel, že ho jeho žena podvádí. Zaměřoval se na sexuální pracovnice nebo opilé ženy, které chtěl potrestat za jejich nemorální chování. Jeho manželka a dcera přitom nepojaly za celou dobu jeho vražedné kariéry o jeho počínání podezření.

Podařilo se mu vést dvojí život, protože jako bývalému policistovi mu nedělalo problém zbavit se důkazů. K jeho odhalení musely detektivům stačit otisky pneumatik Lady 4x4 z míst činu, tyto terénní auta používali především právě policisté. Otestovali zhruba 3500 policejních pracovníků a nakonec se jim podařilo spojit vraždy s Michailem Popkovem.

Při jeho zatčení se nebránil. Nevykazoval žádné emoce dokonce ani při rozsudku, kdy jej poslali do jednoho z nejtvrdších ruských kriminálů. Když mu ale oznámili, že byl zbaven policejní hodnosti a jeho žena přijde o peníze z jeho služebního důchodu, začal běsnit. Rozhodl se proto pro spolupráci s policií v naději, že soud změní rozsudek a jeho rodina zůstane zajištěná. Podmínku penze pro rodinu chce uvést ve svém odvolání.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání