Po devíti epizodách se show, která u Čechů opět probudila lásku k pečení, chýlí k dlouho očekávanému finále. „Samozřejmě to byl doják úplně pro všechny, protože se to zadařilo, došli jsme do cíle. To víte, já jsem starej cíťa. Slzička ukápla. Bylo to krásný. Dojalo nás i to, že to všechno končí,“ prozradila Mirka. Jakýkoli náznak, jak finálový večer dopadne, si ale nechala pro sebe. Jedno je ale už teď jisté – o vítězi se bude rozhodovat mezi třemi ženami: Pavlínou (45), Petrou (43) a Aničkou (22).

PAVLÍNA (45): Karamelová šampionka

Pochází z malé obce u Lázní Bohdaneč, kde žije v rodinném domku se svým manželem a dětmi. Své rodině peče skoro každý den. „Péct jsem se naučila víceméně sama podle kuchařky. Když se mi zalíbí něco na obrázku, je pro mě velká výzva zkusit si to upéct osobně. Velký vzor však pro mě byly i babička a maminka, které obě výborně pekly, “svěřila se Aha!. Mirka van Gils Slavíková na její adresu nešetřila slovy chvály: „Překvapila mě neuvěřitelnou mobilizací sil po šestém dílu. A její modelování z karamelu mi vzalo dech, ta zarputilost byla obdivuhodná.“

PETRA (43): Právnička ze statku

Sympatická právnička žije s manželem a pěti dětmi na statku v Jihomoravském kraji. Peče už od třinácti let, nejdříve pro tři mladší bratry a nyní pro svou velkou rodinu. „Neumím si představit ráno bez vůně pečeného chleba, odpoledne bez nějaké té sladkosti ke kávě, neděli bez koláčů a Vánoce bez perníků,“ prozradila Petra. „Krásné velikonoční práce se slaným pečivem v lidové tvorbě, která je mi blízká stejně jako zachovávání tradic. Úchvatný byl i její přístup k ostatním a pečlivě připravované výborné výrobky,“ zhodnotila její působení v soutěži obávaná porotkyně Mirka.

ANIČKA (22): Psí chovatelka

Nejmladší z finalistek je v invalidním důchodu. Kromě pečení se věnuje především své chovatelské stanici jorkšírských teriérů. „Vždycky, když mám špatnou náladu, otevřu si kuchařku nebo internet, popřípadě popustím uzdu své fantazii, seženu suroviny a hned se do toho vrhnu. Pečení je pro mě obrovský relax, i když to dá někdy docela zabrat,“ řekla pekařka ze Železného Brodu, která své výrobky v soutěži nikdy neokusila. "Bez ochutnávání vystihnout chutě bylo obdivuhodné! Její perfekcionismus bych ráda viděla i mezi profesionály,“ žasla Mirka van Gils nad kvalitou jejích upečených sladkostí.

VIDEO: Porotkyně Peče celá země plakala v Blesku kvůli Gottovi: Miloval moje bonbóny...

Video
Video se připravuje ...

Porotkyně Peče celá země plakala v Blesku kvůli Gottovi: Miloval moje bonbóny... Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
27 fotografií