Obžaloba je viní, že loni v únoru „kluci ze slušných rodin“ předstírali zájem o koupi tabáku u konkurenčního prodejce vietnamské národnosti. Na večerní schůzce v Luční ulici v brněnských Žabovřeskách nic netušícího známého ale zákeřně napadli.

Nenápadní a pohlední kluci, oblíbení u svých spolužáků, své oběti podle žaloby zpřelámali kosti baseballovou pálkou. Jako kus hadru ho pak hodili do auta a odvezli za město. Nacpat do něj měli extázi, údajně mu ukradli 140 tisíc korun, přetáhli přes hlavu igelitový pytel a zmizeli.

Zbitý kluk živoří na vozíčku

„V lese mezi Brnem a Bílovicemi nad Svitavou nechali mladíka napospas osudu,“ řekl policista Pavel Šváb.

Vážně zraněný vietnamský mladík přežil jen zázrakem. Z posledních sil zavolal na tísňovou linku. „Nevěděl ale, kde přesně je. Při určení jeho polohy naštěstí záchranářům pomohly aplikace v jeho mobilu,“ popsal policista horečné hledání polomrtvého kluka.

Video
Video se připravuje ...

Čtveřici mladíků (19 až 24) žaloba viní z brutálního napadení mladíka (20). Ubili ho málem ksmrti kvůli kšeftům s drogami. Ondřej Nováček

Soud zastavil koronavirus

Napjatě očekávané soudní přelíčení s čtyřlístkem, který proti sobě v Brně měl poštvat i cizojazyčné podsvětí, ve čtvrtek nakonec nezačalo. Kvůli koronaviru, který paralyzoval práci soudu.

„Jen pár hodin před zahájením hlavního líčení se totiž omluvil kvůli karanténě obhájce Marka V.,“ oznámil předseda trestního senátu Aleš Novotný.

Přísný soudce, který například poslal za mříže na doživotí čtyřnásobného vraha Kevina Dahlgrena (†25), tak změnil hlavní líčení ve vazební zasedání.

Všem čtyřem obžalovaným mladíkům při něm prodloužil vazbu. Hlavní líčení odložil do doby, než pominou koronavirová opatření. Za organizovanou brutální loupežnou vraždu ve stadiu pokusu hrozí bezcitným mladíkům 15 až 20 let vězení. V úvahu připadá podle státní zástupkyně i výjimečný trest.