Princezna zakletá v čase měla být hodně ambiciózním projektem. Českým divákům totiž hodlala nabídnout moderní příběh, který dosud v české kinematografii chyběl, a proto by přinesl nový vítr do plachet české filmové produkce. Vždyť fantasy žánr zná tuzemský divák jenom ze zahraniční produkce!

Tvůrci kromě zajímavého námětu s časovou smyčkou vsadili i na divácky přitažlivé obsazení. Do hlaví role prince obsadili idol dívčích srdcí, svůdníka ze seriálu Slunečná Marka Lamboru (24), alchymistku si zahrála Eliška Křenková (30), krále Jan Révai (46), kouzelníka Roman Zach (46) a objevují se zde i další a další známá jména českého šoubyznysu. Plánovaná premiéra ale byla kvůli hrozbě koronaviru odsunuta…

„To, že odsouváme kvůli nařízení vlády premiéru až na 12. listopadu 2020, má několik důvodů. Tím největším je, že věříme našemu dílu, a tomu, že film má potenciál udržet se v kinech dva až tři měsíce. A v době po předpokládaném ukončení mimořádných opatření toto nejsme schopni zajistit díky obrovskému přetlaku, který v síti kin vznikne,“ myslí si producent filmu Viktor Krištof (41).

Tato situace nepochybně nastane – nová pohádka rozhodně nepatří mezi jediné projekty, kterých se drastické opatření našich politiků dotklo. „Pod vlivem zrušených premiér a jiných akcí dojde k zahuštění mediálního prostoru a kina budou tvrdší v tom, jak budou s projekty zacházet,“ odhadl pro Blesk. „Navíc je pro náš fantasy pohádkový příběh určitě vhodnější předvánoční období, než letní měsíce.“

„Se zavřením kin týden před plánovanou premiérou ale souvisí ještě jedna neopominutelná věc. A to jsou vzniklé finanční ztráty,“ povzdechl si Krištof. Ty budou totiž… inu, řekněme, že nemalé. „Předběžně můžeme říct, že jenom na proběhlé marketingové a reklamní kampani to bude více jak jeden milion, i přesto, že jsme ještě stačili část kampaně zastavit. Odhadovaná škoda v návštěvnosti může dosáhnout až 10 milionů a další milion budeme muset investovat do kampaně před posunutou premiérou,“ vypočítával. „To pro českého producenta může být likvidační, ale doufám, že k tomu nedojde,“ dodal s nadějí v hlase.

„Celá situace je velmi nepříjemná, ale musíme se s ní vypořádat. Máme obrovskou podporu od našich herců, fanoušků a přátel a toho si velice vážíme. Máme za sebou rok úžasných a nezapomenutelných zážitků, ale také stresů a řešení událostí, se kterými nikdo nepočítal. Chtěl bych vyjádřit velké poděkování a obdiv všem, kteří se na natáčení podíleli. S omezenými finančními prostředky, ale za to s obrovským nadšením jsme na svět přivedli film, na který jsem osobně hrdý,“ doplnil ho ještě Petr Kubík (32), režisér a scénárista, jenž má mimochodem k výpravným snímkům blízko. V roce 2013 to byl totiž on, kdo natočil dvě epizody historického snímku mapujícím putování apoštolů Cyrila a Metoděje.

VIDEO: Nová česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase v první ukázce

Video
Video se připravuje ...

Nová česká fantasy pohádka Princezna zakletá v čase v první ukázce Bohemia Motion Pictures

Fotogalerie
17 fotografií