Koronavirus je strašák, který v současné době děsí nejspíš úplně všechny obyvatele České republiky. Člověk nemusí ani cestovat do Číny či Itálie, tedy do epicentra této nebezpečné nákazy, a přesto mu hrozí, že si ji donese domů. Nezbývá proto nic jiného než eliminovat rizika a chránit se pomocí prostředků, jaké jsou člověku k dispozici. Jenže reakce jsou všelijaké… „Ani jsem netušila, co se stane při návštěvě obchodního domu… v tomhle módním obličejovém outfitu,“ postěžovala si na sociálních sítích představitelka Zdenky v nekonečném seriálu Ulice, tedy Yvetta Blanarovičová, u videa vloženého na instagram. Na tváři má totiž respirátor.

„Chtěla jsem něco nakoupit, protože babička potřebovala něco nutně. No a najednou si nedokážete představit, co se tam dělo. Měli tam z toho normálně Vánoce,“ vrtí hlavou herečka, kterou si čeští diváci a především milovníci pohádek zamilovali jako rozverného čertíka v Princezně ze mlejna režiséra Zdeňka Trošky (66). „Všichni se mi obloukem vyhýbali. Maminky s dětičkami uskakovaly, vždycky vyjekly, a když jsem přišla k pokladně, tak paní pokladní málem utekla taky. Připadala jsem si, jako když mám lepru. Byl to zvláštní pocit…“

„Respirátor chrání , abych neonemocněla,“ zdůraznila nestárnoucí kráska, která svým mladistvým vzezřením šest let po „půlstoletinách“ popírá přírodní zákony. „Já se potřebuji chránit, protože miluji svou rodinu, miluji svou maminku, miluji své přátele a kamarády. A opravdu mi záleží na tom, aby eventuálně jsme to nepochytali jeden od druhého.“

Na své zdraví je Blanarovičová velice háklivá, a není divu. „Když někdo začne špačkovat, tak si říkám: ‚Buď šťastnej, že jsi zdravej! Nic jinýho nemá smysl, jenom to zdraví, protože to nezaplatíš‘,“ nechala se slyšet před časem v rozhovoru pro Blesk.

Z nastalé situace se však nehroutí. „Alespoň konečně budu mít čas na ty, na které jsem čas kvůli pracovní vytíženosti neměla. Volný čas budu trávit s rodinou a přáteli. Co se týče financí... Je to nepříjemné, ale vždycky se to nějak zvládne,“ řekla pro Noviny.cz ve chvíli, kdy naše vláda omezila veškeré společenské akce, jichž se účastní více než 100 lidí, a tak se musela hromadně zavírat divadla - pročež si mnoho celebrit začalo na sociálních sítích veřejně stěžovat, že díky koronaviru skončí na dlažbě a čeká je smrt hlady.

VIDEO: Yvetta Blanarovičová: Naštěstí maminka není takhle nemocná...

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Blanarovičová: Naštěstí maminka není takhle nemocná... Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
57 fotografií