Po mužích, kteří mají prsty v loupeži v centru Prahy, pátrají pražští policisté. V listopadu si v ulici Na Příkopě jeden z nich vyhlédl muže, nastříkal mu do obličeje pepřový sprej, a zatímco se jeho nebohá oběť svíjela na zemi bolestí, sebral jí peněženku a z místa utekl. „Okradený a oslepený muž dlouho volal o pomoc, než mu ji zavolali kolemjdoucí lidé. Záchranná služba muže převezla k ošetření do nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Lucie Drábková.

Policisté pak zjistili, že se tentýž muž pokoušel z kradené karty vybrat peníze. To se mu nepovedlo, ve fastfoodu na Muzeu s ní ale zaplatil. Bezúspěšně platit pak zkoušel i na benzince na D8 a v obci Maršov. 

„Kriminalisté během prověřování zajistili několik kamerových záznamů a po jejich vyhodnocení vyšlo najevo, že se na tomto činu podílela skupinka mužů,“ dodala Drábková. Pokud je poznáváte nebo víte, kde se nacházejí, volejte na linku 158. Za loupež mužům hrozí až desetileté vězení. „V případě, že by se prokázalo, že se jedná o organizovanou skupinu, hrozí jim až dvanáct let vězení,“ dodala Drábková.

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže, kteří se podíleli na loupeži v Praze 1. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie