O vítězi celé soutěže rozhodovaly ve finále tři perné úkoly – chlebíčky, makronky a třípatrový dort. Jenže podmínky pro tvorbu byly přinejmenším nešťastné. Nejprve bylo totiž obrovské teplo, a tak hrozilo, že se krémové dorty roztečou. Následně se na nebi objevily hrozivě vyhlížející mraky a blížila se silná bouře s deštěm, která by vše rozmočila na kaši.

„Byla to taková infarktová záležitost. Poslední výzva závěrečného finálového dílu se chýlila ke konci a od Prahy se na nás valila pořádná bouřka. Všichni jsme byli nalepení na mobilech a sledovali meteomapy,“ zavzpomínal kreativní producent ČT Petr Mühl na nejtěžší moment natáčení.

Stejně tak moderátoři soutěže tušili, že je zle. „Na place vládla nervozita, tak jsem se dala na modlení. A to doslova,“ odhalila Bebarová, která si ale ze všech sil přála, aby den dopadl dobře. „Když pak za mnou přišel kreativní producent Petr Mühl, který měl obavy ze zničeného závěru natáčení, řekla jsem mu s úsměvem, že je to zařízené,“ usmívala se parťačka Václava Kopty (54).

„A opravdu, sprchlo jen pár kapek, a dokonce i na chvilku vykouklo sluníčko,“ dodala tajemně herečka a dabérka, jako by si snad vymodlila zázrak přírody.

VIDEO: Porotce Peče celá země Josef Maršálek: Španěla vyměnil za Čecha a odchází z Prahy! 

Video
Video se připravuje ...

Porotce Peče celá země Josef Maršálek: Španěla vyměnil za Čecha a odchází z Prahy! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
48 fotografií