Bývalá přítelkyně excentrického zpěváka Daniela Nekonečného Zuzana Kardová reagovala na smrt Evy Pilarové mezi prvními. Pilarová byla jejich blízká přítelkyně a s Danem ráda vystupovala při jeho šílených show. Pro Kardovou je to další těžká rána. Daniel Nekonečný zemřel loni, před několika týdny měla vážnou nehodu její dcera Tereza. A byla to právě Pilarová, která byla Zuzaně loni oporou. Kardová se nezmohla na slova, svůj smutek vyjádřila černým srdíčkem. A sdílela Evinu píseň rekviem. 

Sama Kardová Evu téměř denně navštěvovala až skoro do jejích posledních dní. Pak bohužel byly zakázány z důvodu karantény kvůli koronaviru návštěvy, až za Pilarovou mohli chodit jen rodinní příslušníci. 

"A ještě do toho všeho tohle... Evičko. Tak moc jsem Vás měl rád a tak rád jsem s Vámi spolupracoval. Vždy připravena, vždy s úsměvem. Vždy bylo o čem hovořit. Natočili jsme společně několik TV pořadů, vzali se navzájem na svá turné. Zpívali a hráli např. Mistra Paganiniho nebo Montiho Czardas. Děkuju za všechny ty společné chvíle. Budu na Vás vždy s láskou a úctou vzpomínat. Pavel.," napsal na facebook houslista Pavel Šporcl

"Probudil jsem se do dalšího ještě smutnějšího rána. Odešla legenda Eva Pilarová. Evi, budeš v mých vzpomínkách.🖤 Laďa," napsal na sociální síť zpěvák Laďa Kerndl

"Eva Pilarová, Ach," napsal úsporně Jan Hrušínský, který v posledních rozvířil sociální sítě svými reakcemi na cituaci ohledně koronaviru. 

„No dobře, asi nás všechny trochu zaskočilo nařízení vlády o zavírání obchodů atd., ale upřímně, pokud nás to má ochránit a snížit počet nakažených tím virem, zcela to kvituju. Ale z čeho jsem opravdu smutná, je odchod Evičky Pilarové. Evi, jsi skvělá, milá a úžasná zpěvačka. Moc mě mrzí, že už se nepotkáme, a ještě víc, že jsi nestihla vidět film o Tobě, ze kterého ses tak radovala. Bylo mi ctí zazpívat Tvé písně a vůbec se s Tebou potkávat od roku 1993. Šťastný let do nebe, pozdravuj Káju a dotknete se spolu hvězd a pěkně si zazpívejte. Upřímnou soustrast Honzovi a celé rodině... a vůbec nám všem. Ach jo,“ napsala Monika Absolonová.

Skladatel Karel Vágner: Budu na ni navždy vzpomínat s láskou.

"Eva Pilarová překročila práh Semaforu v roce 1960 a okamžitě jsme věděli, mluvím za kapelníka Ferdinanda Havlíka, Jiřího Šlitra a za sebe, že je to velmi perspektivní děvče. A skutečně se před našima očima rozvíjela a stala se z ní dokonalá jazzová zpěvačka, jakých dneska není mnoho. Měli jsme k sobě strašně blízko, protože jsme vyznávali stejnou muziku a obdivovali jsme, jak ji Eva dokázala zvládnout. Nastaly i chvíle, kdy se naše cesty rozešly. Několikrát odešla ze Semaforu a několikrát se do něho vrátila. Teď, jak vidím, už se do něj nevrátí," řekl ČTK Jiří Suchý.

Zpěvák Hynek Tomm: O Evičce se mi zdálo. Vděčím jí za mnoho, je mi moc smutno.

Janis Sidovský: Na Evu budu vzpomínat nejen jako na královnu swingu, ale především jako na skvělého člověka. Zpívala na našem partnerském obřadu, vídali jsme se v soukromí, fotografovala nás a výborně vařila. S Evou odchází velký pěvecký styl a skutečná legenda. Myslím na Honzu, jejího manžela, a na všechno krásné, co jsme spolu prožili. Na skvělé písničky, které s námi zůstávají.

Vzpomínku sdílela také Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpěčnost. 

Ozvali se také z Pražského hradu. 

Smutek nad odchodem Pilarové vyjádřila i její pěvecká kolegyně Helena Vondráčková. "Tahle smutná zpráva mne zastihla ve Varšavě, odkud se právě vracím do Čech a je mi to velmi líto. Eva byla pro mě v mých začátcích a také později velkým pěveckým vzorem a vždy jsem ji jako zpěvačku obdivovala," prohlásila.

Hudební publicista Jaroslav Špulák konstatoval, že Pilarová rozhodně patřila k těm zpěvačkám, které byly svým výrazem nezaměnitelné. Navíc měla kolem sebe autory, kteří ji byli schopní napsat silné skladby, takže řada z nich se dostala do "slabikáře české populární hudby". Ocenil i její otevřenost a příjemné a přirozené vystupování. "Viděl jsem ji naposledy loni v říjnu na koncertu v karlínském Foru na oslavě šedesátých narozenin Aleše Brichty. K tomu vystoupení ji přiměla skutečnost, že byli narozeni přesně dvacet let od sebe. Na to téma na pódiu také vtipkovali. Při příchodu Pilarové na pódium se ozval největší aplaus večera," vzpomínal.

Fotogalerie
19 fotografií