Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejmladší pacient s koronavirem: Miminko se narodilo nakažené

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Michele Grace Elizaga)
Autor: chal - 
14. března 2020
10:39

Velká Británie v pátek večer ohlásila nejmladší oběť koronaviru na světě. Londýnská nemocnice North Middlesex Hospital podle tamních médií několik dnů před porodem hospitalizovala těhotnou matku s podezřením na zápal plic. Testy u ní i miminka po porodu potvrdily nákazu koronavirem.

Zřejmě nejmladšího pacienta nakaženého koronavirem podle deníku The Sun eviduje Velká Británie. Jde o novorozence, který se narodil v Londýně matce hospitalizované kvůli podezření na zápal plic. Lékaři matce před několika dny provedli test na koronavirus, jeho pozitivní výsledek byl ale znám až po narození dítěte. Testy vzápětí prokázaly nákazu i u něj.

Podle informací The Sun není jasné, jestli se miminko nakazilo při porodu, nebo už v děloze. „Zdravotnický personál, který byl v kontaktu s oběma pacienty, je nyní v karanténě. Jak k nakažení pacientů došlo, vyšetřujeme,“ popsal v pátek večer deníku zdroj z nemocnice.

Královská asociace porodníků a gynekologů nedoporučuje, aby byly nakažené matky oddělovány od svých nenakažených dětí. Podle instituce takové matky mohou své děti kojit a v případě nakažení těhotné matky není důvod k panice, zdravotní rizika pro ženu i plod jsou jen minimální.

Velká Británie v sobotu ráno evidovala 11 obětí koronaviru a 798 nakažených lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa