Ještě před tím, než se do celého případu vložila policie, tak po Tomášovi a jeho přítelkyni Markétě pátrala samotná rodina zavražděné. Blesk.cz nalezl na facebooku výzvu o pomoc při pátrání po Tomášovi a jeho přítelkyni.

Sestra zavražděné Markéty napsala, že se „rodině naposledy ozvali v úterý 3. 3. 2020. Od té doby o nich rodina nemá žádné zprávy“, stojí ve výzvě o pomoc při pátrání. Sama sestra odmítla věc komentovat: „Nebudeme se k tomu jakkoliv vyjadřovat, počkejte si na závěry policie.“

Na pět dní na ryby

Ve stejné době, kdy naposledy byla rodina s dvojicí v kontaktu, však vášnivý rybář Tomáš N. hledal chatu, kam by mohl odjet: „Zdravim, od zítra nějaký soukromáček poblíž Prahy s chatkou na pět dní? Nabídky do SZ. Rybář+ nerybář a Labrador. Děkuji,“ napsal Tomáš do facebookové skupiny věnované rybaření. Nabídky a tipy se jen hrnuly. Podivné je, že výzvu umístil Tomáš na sociální síť ve stejný den, kdy se pár ozval naposledy rodině.

O osm dní později obdržela podle informací Blesk.cz pražská policie žádost z mimopražského policejního útvaru o prohledání bytu. Jako v jiných případech asistovali při otevírání bytu také pražští hasiči, kteří se za pomoci výškové techniky dostali přes okno do bytu, kde bylo nalezeno tělo mrtvé dívky. Vzhledem ke způsobu, jakým se hasiči dostávali do bytu, je pravděpodobné, že mohla být zabita mimo místo nálezu a převezená do bytu.

Slušný Čech

Blesk.cz hovořil se známým Tomáše N. a ten byl z celého případu překvapený: „Musím přiznat, že jsem ho mnoho let neviděl. Je to normální, slušný Čech. Vůbec bych neřekl, že by tohle mohl spáchat,“ svěřil se zdroj, který si nepřál být jmenovaný. Policisté po Tomášovi N. i nadále pátrají a žádají veřejnost o pomoc.

Prosíme veřejnost, aby se muže nesnažili sami zadržet, může být nebezpečný a ozbrojený,“ dodala mluvčí. Za vraždu muži hrozí až 18 let vězení. Sousedé, s nimiž Blesk.cz ve čtvrtek hovořil, uvedli, že za tragédií mohlo stát domácí násilí. „Odskákala to životem,“ řekla jedna ze sousedek, která dívku znala, víc ale prozradit nechtěla. 

Fotogalerie
31 fotografií