Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejhorší poválečný masakr: Japonec pozabíjel 19 postižených, dostal trest smrti!

Muž zabil 19 postižených lidí: Dostal trest smrti (ilustrační foto)
Muž zabil 19 postižených lidí: Dostal trest smrti (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Aktualizováno -
16. března 2020
10:48
Autor: ČTK, rc - 
16. března 2020
07:29

V Japonsku byl v pondělí k trestu smrti odsouzen muž, který v roce 2016 pozabíjel 19 duševně postižených lidí. Informovaly o tom světové agentury. Jednalo se o nejhorší masovou vraždu v poválečné historii země. K činu měl třicetiletého Japonce ovlivnit Adolf Hitler.

V pondělí se 30letý Satoši Uemacu k činu přiznal a uvedl, že jej nelituje. V ústavu, v němž zabíjel, pracoval od roku 2012. Nedlouho před vraždou byl ale propuštěn a proti své vůli hospitalizován, když se pokusil doručit předsedovi dolní komory japonského parlamentu ručně psaný dopis, v němž nabízel, že zlikviduje stovky postižených, pokud to vláda povolí. Podle informací deníku BrisbaneTimes měl zdravotníkům a úředníkům navíc říci, že byl ovlivněn myšlenkami nacistického vůdce Adolfa Hitlera.

Vražda se odehrála v červenci 2016 ve městě Sagamihara, asi 40 kilometrů jihozápadně od metropole Tokia. Uemacu se do budovy ústavu dostal rozbitým oknem a své oběti během 40 minut usmrtil ve spánku. Dalších 24 klientů a dva členy personálu ústavu zranil. Později se sám vzdal policii.

Podle agentury AP čeká Uemacua smrt oběšením. Podobné útoky jsou v Japonsku vzácné kromě jiného proto, že tato země má velmi přísné zákony a téměř žádný civilista nemá přístup ke zbrani.

ruda43 ( 16. března 2020 11:28 )

Bravo,Japonci,tu zrůdu jste eliminovali dostatečně.
U nás by si spokojeně a s plnou penzí dožil někde v blázinci..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání