Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyrobte si domácí pleťovou masku! Máme recepty pro všechny typy pleti

  • ...
    1. prosince 2020 | 06:00

    Co takhle dopřát své pleti trochu odpočinku a pořádné výživy? Nemusíte automaticky sahat po drahých kosmetických přípravcích, opravdové poklady totiž najdete i doma ve své lednici! Jaké ingredience si poradí s mastnou, suchou nebo citlivou pletí?

    Ušetřete si kroky a nějakou tu korunu ve své peněžence. Své pleti můžete dopřát potřebnou výživu i v podobě surovin, které najdete běžně v kuchyni. Pokud si nevíte rady, jak a z čeho takovou domácí masku vyrobit, čtěte dál! Máme pro vás užitečné tipy!

  • Příprava pleti

    ...
    Autor: istock.com

    Než si nanesete jakoukoliv pleťovou masku, pamatujte, že vaše pleť musí být řádně připravená. To znamená, že byste ji před aplikací měla vyčistit. Není na škodu pleť trochu prokrvit pomocí jemného peelingu. Prokrvená kůže totiž lépe přijímá výživné látky. 

    Tipy na to, jak si vyrobit další domácí kosmetiku, najdete v aktuálním čísle Blesk pro ženy, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

    Blesk pro ženy
    Autor: abl

  • Aplikace masky

    ...
    Autor: istock.com

    Vyrobenou směs na tvář nanášejte vždy v tenké vrstvě. Dejte si však pozor na oční partie, mohlo by dojít k podráždění. Masku nechte vždy patnáct až třicet minut působit, poté ji důkladně opláchněte vlažnou vodou, jemně tvář osušte a naneste pleťový krém, který běžně používáte.

  • Avokádo pro citlivou pleť

    ...
    Autor: istock.com

    Taky tak milujete avokádo? Pak vás nejspíš potěší, že toto ovoce nejen skvěle chutná a je zdravé, ale i si skvěle poradí s citlivou pletí. Stačí avokádo vydlabat a rozmačkat na kašičku. Poté tuto směs rovnoměrně naneste na obličej a nechte deset minut působit. Obličej nakonec opláchněte vlažnou vodou.

  • Tvaroh pro normální a smíšenou pleť

    ....
    Autor: iStock

    Netrápí vaši pleť žádné větší nedokonalosti, ale přesto ji chcete pořádně vyživit a dodat jí pružnost? Pak pro ni vyrobte směs z tvarohu a medu! Stačí tyto dvě suroviny smíchat, a aby maska nebyla tak tuhá, přidejte do ní trochu mléka. Vše důkladně promíchejte a naneste. Výsledkem bude pružná a hebká pleť. 

  • Banán pro suchou pleť

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud vás trápí suchá pleť, skvělým pomocníkem z kuchyně pro vás bude banán! Ten pleť totiž hydratuje, dodá jí pružnost a potřebné živiny. Stačí jeden zralý banán rozmačkat, přidat vaječný žloutek a dvě lžičky olivového oleje. A zázrak máte na světě! Všechny ingredience důkladně promíchejte, naneste na pleť a nechte patnáct minut působit. Poté tvář důkladně omyjte.

  • Jablka pro mastnou pleť

    ...
    Autor: istock.com

    S mastnou pletí si poradí směs z jablek a skořice, která má antiseptické účinky, čistí a stahuje póry. Zároveň své pleti dopřejete hydrataci a spoustu vitaminů. Na přípravu této masky použijte jedno zralé jablko, lžičku bílého jogurtu, lžičku medu, půl lžičky mleté skořice a jednu lžičku ovesných vloček. Jablíčko nastrouhejte najemno a se všemi dalšími ingrediencemi ho pořádně promíchejte. 

  • Okurka proti rozšířeným pórům

    ...
    Autor: istock.com

    Pokud si nevíte rady s rozšířenými kožními póry, váš problém může vyřešit klasická salátová okurka! Stačí, když ji nastrouháte a vymačkáte z ní šťávu. Tu pak smíchejte se čtyřmi lžícemi tvarohu a směs aplikujte na pleť. Okurka je nadopována vitaminy a snadno vám pomůže například také s kruhy pod očima. Plátky stačí pouze položit na oči a relaxovat.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.