Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Rouška není hanba! Rytmus i Pazderková propagují ochranu před koronavirem

/
  • Celebrity poukazují na nutnost nosit roušky
    16. března 2020 ● 13:30

    Situace kolem koronaviru přiostřuje. Vláda rozhodla o omezení pohybu v naší republice a lidé zoufale shání ochranné prostředky. Přestože jsou roušky a respirátory nedostatkovým zbožím, ti „šťastnější", co je mají, na sociálních sítích propagují, jak potřebné je jejich nošení. Zažilo se již heslo „rouška není hanba". Ne všichni naši spoluobčané si totiž uvědomují, že je to potřeba, a na ty, co se chrání, se dívají skrze prsty. I na tento nešvar se naše celebrity snaží upozornit... Které hvězdy našeho showbyznysu se připojily k osvětě?

  • 1.

    Andrea Růžičková (35)

    Okatá herečka Andrea Růžičková, která se proslavila pod svým rodným příjmením Kerestešová, je šířením koronaviru znepokojena. Nemoc se rozmachuje nejenom v Česku, kde žije se svým manželem, hudebníkem Mikolášem Růžičkou (41), ale i na Slovensku, odkud pochází. „A já se ptám, v jakom světě budou žít naše děti?“ nadhodila na instagramu dvojnásobná maminka Růžičková a připojila hashtagy „víra, naděje, láska“ a „držme spolu“.

    Andrea Růžičková s rouškou
    Autor: Instagram

  • 2.

    Ben Cristovao (32)

    Mladý zpěvák Ben Cristovao, jenž by měl reprezentovat naši republiku v letošní Eurovizi, se pochlubil hodně stylovou rouškou. „Co se prevence týče, hygiena je důležitá, ale posílení imunity by mělo být neméně podstatné. Imunita začíná u dobré stravy, která se v médiích moc nepropaguje,“ myslí si zpěvák, který všechny okouzlil svým hitem Kemama. „Přeji všem klid a pohodu, správně využitý čas na sebe a své blízké, zdraví a pevný rozum,“ dodal.

    Ben Cristovao s rouškou
    Autor: Instagram

  • 3.

    Eva Čerešňáková (33)

    Bývalá modelka, která do roku 2008 platila za ředitelku a tvář soutěže krásy Česká Miss, si nasypala popel na hlavu. „Přátelé, i já jsem si ještě nedávno dělala ze situace srandu a smála se vtípkům, ale před pár dny jsem pochopila, že situace je hodně vážná a žádná omezení ani restrikce nesmíme ignorovat ani obcházet. Je dobře, že do toho naše vláda tak rázně a relativně včas řízla, a vším, co dělá, se nás všechny snaží jen maximálně ochránit od těch čísel, která už v Itálii, Španělsku i jiných zemích lítají v tisících,“ napsala na facebook. „Týká se to nás všech, dotkne se to nás všech, všechny nás to limituje a všichni poneseme následky. Je však ale hlavně na nás a našem přístupu, kam se čísla vyšplhají a jak dlouho restrikce potrvají. Budeme-li zodpovědní a rozumní, bude to pro nás jedině dobře.

    Zároveň přiznala jeden nepříjemný zážitek: „Dnes jsem byla na otočku v centru Prahy, na benzince, v obchodě a ostatní se na mě, když jsem měla respirátor, dívali, jako kdybych přistála z Marsu. Nikdo jiný roušku ani respirátor neměl, všichni ke všemu přistupovali běžně. Vždyť prevence je to nejlepší, co sami pro sebe i pro své nejbližší můžeme udělat. Chraňte se, dbejte intenzivně na hygienu, a když vláda mluví o karanténě a o tom, ať trávíme čas hlavně doma, vědí, proč to říkají. Je to hlavně o nás a především my sami rozhodujeme o tom, kolik z nás se nakazí a jak dlouho kvůli tomu budou všechna ta omezení trvat. Zůstávám pozitivní i vděčná za to, co vláda v těchto dnech udělala a dělá, a věřím, že to s pomocí Boží bude mít co nejkratší možné trvání.“

    Eva Čerešňáková s rouškou
    Autor: Instagram

  • 4.

    Eva Decastelo (41)

    Moderátorka Eva Decastelo se na instagramu pochlubila rouškou s medvídkem. „Rouška není hanba. Chraňme své okolí,“ apelovala na své followery. Ta, kterou si vzala ona, patřila podle jejích vlastních slov jejím dětem. „Naše Zuzanka to někde viděla na internetu u youtuberů, a tak jí to Renda asi před rokem objednal. A teď se hodí,“ objasnila, kde takový vhodný módní kousek sehnala.

    Eva Decastelo s rouškou
    Autor: Instagram

  • 5.

    Hana Vagnerová (37)

    Herečka Hana Vagnerová, která ještě před časem zářila v českých kinech v parodickém snímku Případ mrtvého nebožtíka, je toho názoru, že „roušky jsou sexy. Máte roušku? Noste ji. Budete ohleduplní k ostatním a to je v tyto dny nejvíc, co můžete udělat. Nemáte roušku? Zkuste si ji vyrobit. Pokud nejste tak zručný (stejně jako já), nebo jednoduše nestíháte - noste přes obličej alespoň šálu. Všechno je lepší než nic. A udržujte od ostatních odstup, pokud to jde. Mějte se rádi. Tohle zvládnem a překonáme. Jsme v tom všichni společně,“ popřála všem.

    Hana Vagnerová s rouškou
    Autor: Instagram

  • 6.

    Iva Pazderková (40)

    Herečka a stand-up komička Iva Pazderková zase zastává názor, že je rouška „cool“. „Moji milí, noste roušku, pokud máte nebo si můžete ušít a jdete ven mezi lidi. Nouzový režim trvá pár dnů a inkubační doba je opravdu dlouhá. Buďte ohleduplní,“ nabádá všechny své příznivce a zároveň se zavázala, že se pokusí pomáhat těm, kteří kvůli bezohlednosti ostatních nyní roušky sehnat nemohou, a přitom sami například podstupují léčbu rakoviny. „Během tohoto týdne jich zkusím pár ušít, co mi zásoby vhodných látek umožní - a tudíž jsou nezranitelnější. Mám nějakou 100% bavlnu i zbytky tenkého neoprenu. Zkusím je pak jakkoliv bezpečně dodat těm, co nemají a potřebují.“

    Iva Pazderková s rouškou
    Autor: Instagram

  • 7.

    Jitka Čvančarová (41)

    Herečka Jitka Čvančarová, hvězda Nabarveného ptáčete, se pochlubila rouškovým selfíčkem s hereckými kolegy, například s charismatickým Jiřím Dvořákem (53). „Pracujeme... Snažíme se odpovědně, ohleduplně k ostatním... k sobě... Bylo by samozřejmě lepší to ODLOŽIT!“ posteskla si. Na upozornění fanoušků, že rouška jako taková ji před onemocněním neochrání, jen pokrčila prostřednictvím emotikona rameny. „Respirátory nejsou, nemáme...“

    Jitka Čvančarová s rouškou
    Autor: Instagram

  • 8.

    Jitka Schneiderová (46)

    Také herečka Jitka Schneiderová je notně zneklidněna nemocí, která se do Česka prý dostala především od lidí, co byli lyžovat v Itálii. „Protože nevíme, jestli jsme nositeli koronaviru, je nesmírně důležité roušky nosit! Já vím, je jich brutální nedostatek. Mně ji dnes přivezla moje kamarádka. Roušky jsou in, roušky se šijí doma, rouška is new black!“ napsala na instagram a doplnila hasthag „chráním sebe, chráním tebe“.

    Jitka Schneiderová s respirátorem
    Autor: Instagram

  • 9.

    Lela Ceterová (30)

    Půvabná Lela Ceterová, vlastním jménem Lenka a životní partnerka MMA mlátičky Karlose Vémoly (34), si kvůli roušce zažila něco velice nepříjemného. „Šla jsem nakoupit mlíčko pro svoji Lilinku. Nebyla jiná možnost, protože jsem ho potřebovala ihned a nebyl nikdo, kdo by mi pomohl. Snažím se dělat všechna nezbytná opatření proti koronaviru, a protože jsem šla do obchodu, kde jsem věděla, že bude mnoho lidí, tak jsem si vzala roušku a rukavice. Vím, že k ochraně je určen především respirátor, ale víme všichni, že nejsou a že alespoň rouška je základ. A je lepší než nic. Moc mě překvapilo, že jsem v obchodě vzbudila pozornost, a dokonce jsem se setkala i s výsměchem. Zajímalo by mě, proč si i v takové chvíli lidé myslí, že mít roušku je k smíchu a k pobavení. Není sice nařízeno je mít, ale nikdo neví, co bude. A jak jsme se již mohli přesvědčit, je dobré být připraven...“ postěžovala si.

    Lela Ceterová s rouškou
    Autor: Instagram

  • 10.

    Lukáš Hejlík (40)

    Herec Lukáš Hejlík všem svým příznivcům dokázal, že i v roušce může člověk vypadat dobře, a zároveň přiznal, že se nyní společnosti lidí spíše vyhýbá. „S Eunkou a dětma jsme se stáhli do ústraní, vídáme se zatím jen se sousedy. Jestli můžete, udělejte to taky, prosím,“ nabádal své fanoušky a všem popřál, aby svůj pobyt v ústraní využili co nejpříjemnějším způsobem.

    „My si například doma zprávy dovolujeme jednou, dvakrát za den. Chodíme do lesa a docela hezky si vaříme. Jak je vlastně symbolický v dnešních dnech hrát Člověče, nezlob se! Ještě víc vás ale prosíme, pohybujte se venku opravdu minimálně, nebojte se používat roušku, šálu, cokoliv. Když už si pro to kafe mezi dveře svý oblíbený kavárny zajdete, chraňte sebe i okolí. Ten, kdo se vám vysmívá, může bejt ten, kdo už nevědomky nakaženej je. Ba co víc, nechovejme se bezohledně stylem ,proboha, ať to nechytnem', chovejme se tak, jako bychom my sami už nakažení byli, tedy maximálně ohleduplně."

    Lukáš Hejlík s rouškou
    Autor: Instagram

  • 11.

    Michaela Kociánová (31)

    Topmodelka Michaela Kociánová se rozhodla ke strašáku koronaviru přistupovat s humorem. Sdílela své selfie s rouškou na obličeji s popiskem „jediný problém s touhle maskou je, že se můj iPhone nechce odemknout“. Mnohé moderní telefony se totiž dají odemykat pomocí funkce rozpoznávání obličeje - jenže ten je v tomto případě zcela zakryt. A i když do dlouhonohé krásky někteří lidé rýpali, že sobecky vykupuje roušky, zatímco zdravotníkům se nedostávají, její svědomí bylo čisté. „Přivezla jsem si z Londýna asi měsíc nazpátek, to jsme měli na Slovensku ještě těžkou pohodičku,“ nenechala se vyvést z rovnováhy.

    Michaela Kociánová s respirátorem
    Autor: Instagram

  • 12.

    Nora Fridrichová (42)

    Také reportérka a moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová poukázala na nezbytnost nošení roušek. „Já vím, že tohle je teď naprosto nedostatkový zboží. Ale kdo roušku máte a musíte jít nakoupit, vemte si ji. Lidi za kasou jsou v první linii, ale přesto je nic nechrání. Jsou skvělí a jídlo si bez nich nekoupíme,“ zdůraznila na svém twitteru i instagramu.

    Nora Fridrichová s rouškou
    Autor: Instagram

  • 13.

    Olga Lounová (39)

    I zpěvačka Olga Pytlounová, známější pod svým uměleckým příjmením Lounová, se rozhodla šířit osvětu. „Každý z nás může pomoci to zastavit. Noste prosím roušky a respirátory, pokud půjdete ven nebo na návštěvu příbuzných. Nezdravte se dotykem a udržujte odstup alespoň 1 metr od sebe. A dezinfikujte si ruce,“ nabádala své příznivce.

    Olga Lounová
    Autor: Instagram

  • 14.

    Petr Janda (77)

    Frontman rockové skupiny Olympic ukázal na svém instagramu selfie s respirátorem s popiskem „zpátky doma“. Vzhledem ke svému vysokému věku totiž patří mezi jedince velice ohrožené koronavirem, a proto je takovéto opatření v jeho případě rozhodně na místě.

    Petr Janda s rouškou
    Autor: Instagram

  • 15.

    Tereza Mašková (23)

    Růžovovlasá zpěvačka a vítězka páté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar Tereza Mašková předvedla, jak chrání sama sebe i ostatní. „Rouška není ostuda,“ připojila k snímku.

    Tereza Mašková s rouškou
    Autor: Instagram

  • 16.

    Václav Kopta (54)

    Herec a moderátor Českého lva Václav Kopta se k situaci okolo koronaviru postavil s humorem sobě vlastním. Roušku totiž připevnil na svého kartonového dvojníka v životní velikosti. „Jeden bude chodit nakupovat, no a ten druhej zůstane v karanténě!“ vtipkoval.

    Václav Kopta s rouškou
    Autor: Instagram

  • 17.

    Yvetta Blanarovičová (56)

    Herečka Yvetta Blanarovičová, představitelka Zdenky v nekonečném seriálu Ulice, se svěřila se svým nepříjemným zážitkem s respirátorem na instagramu už před několika málo dny. „Ani jsem netušila, co se stane při návštěvě obchodního domu… v tomhle módním obličejovém outfitu,“ postěžovala si.

    „Chtěla jsem něco nakoupit, protože babička potřebovala něco nutně. No a najednou si nedokážete představit, co se tam dělo. Měli tam z toho normálně Vánoce. Všichni se mi obloukem vyhýbali. Maminky s dětičkami uskakovaly, vždycky vyjekly, a když jsem přišla k pokladně, tak paní pokladní málem utekla taky. Připadala jsem si, jako když mám lepru. Byl to zvláštní pocit… Respirátor chrání mě, abych neonemocněla. A já se potřebuji chránit, protože miluji svou rodinu, miluji svou maminku, miluji své přátele a kamarády. A opravdu mi záleží na tom, aby eventuálně jsme to nepochytali jeden od druhého.“

    Yvetta Blanarovičová s respirátorem
    Autor: Instagram

  • 18.

    Bonus: Patrik Vrbovský (43)

    Humor poněkud za hranou? Známý rapper Patrik Vrbovský, slavnější pod svým uměleckým jménem Rytmus, totiž umístil na instagram poněkud nevkusnou masku ve tvaru pánského přirození. „Zůstaňte doma. Rouška není hanba. Fuck Kokota Virus,“ napsal k ní. Přestože by se tento vulgární počin mohl zdát mnohým dost přes čáru, většinu svých fanoušků tím pobavil. „Já umřu, ale ne na koronu, ale smíchy,“ smáli se jeho příznivci. Nic jiného než humor nám totiž v těchto těžkých chvílích nezbývá!

    Rytmus se vyjádřil po svém...
    Autor: Instagram

  • 19.

    Galerie

    VIDEO: Eva Burešová (26) o bývalém partnerovi a koronaviru

    Video
    Video se připravuje ...

    Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru Kateřina Štichová, Jan Jedlička

    Fotogalerie
    19 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 17

starymlok: Ty bys roušku měla nosit i bez pandemie

(16. 03. 2020 18:22)

starymlok: Protože jsi totálně vypatlaná jalo-vice.A ještě strašně vošklivá

(16. 03. 2020 18:21)

starymlok: Vem si na palici prezervativ s nápisem tupoun Adler

(16. 03. 2020 18:19)

ivoadler: Bral bych i čistou. Třeba by mi na ní žena něco vyšila.

(16. 03. 2020 18:15)

ivoadler: Já bych nosil roušku až bych plakal, zvlášť když by byla s nějakým srandovním motivem, ale kde ji mám vzít? Vždyť mě bez ní nepustí do MHD.

(16. 03. 2020 18:13)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy