Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík (20) pobodal svého tátu: Obvinili ho z pokusu o vraždu! Hrozí mu 18 let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: ČTK, VaB - 
16. března 2020
18:11

Syn (20) pobodal v domě svého otce! Pobodaný skončil v nemocnici, kam ho transportoval vrtulník. Kriminalisté mladého syna obvinili z pokusu o vraždu. Celý incident proběhl před očima útočníkovy matky!

Kriminalisté stíhají muže (20), který minulý týden na Vsetínsku podle zjištění policie pobodal nožem svého otce.

Incident se podle mluvčí policie Lenky Javorníkové stal v pátek mezi 22:00 a 23:00 v rodinném domě v obci na Vsetínsku.  „Dvacetiletý mladík po rozepři svého otce napadl nejprve fyzicky. Poté vzal z kuchyně nože, kterými na otce zaútočil a způsobil mu bodnořezná poranění. Zraněnému muži se podařilo utéct ven před dům, kde mu přivolala rychlou záchrannou službu náhodná svědkyně,“ uvedla mluvčí.

V domě byla také matka útočníka, která se snažila svému synovi v napadání zabránit. „Zranění neutrpěla. Přivolaní policisté mladíka zadrželi v rodinném domku. Zraněného muže transportoval vrtulník do ostravské nemocnice,“ doplnila Javorková.

V sobotu krajští kriminalisté muže obvinili z vraždy ve stadiu pokusu. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval. Policisté proto muže převezli do vazební věznice. 

Za pokus o vraždu mu v případě prokázání viny hrozí deset až osmnáct let vězení, je ve vazbě. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání