Zatímco svět svírá strach, 14 mužů a žen se ve vile Velkého bratra namáčí ve vířivce nahoře bez. Jak ukládají pravidla, dovnitř se nesmí dostat žádné informace zvenčí. První soutěžící se do vily dostali 6. února, kdy Německo, resp. Bavorsko evidovalo malé množství nakažených novým typem koronaviru. O epidemii ani pandemii se tehdy nemluvilo a nebyl důvod k panice.

Je tak nanejvýš pravděpodobné, že nikdo ze soutěžících vlastně neví, kam se svět za pouhý měsíc dostal – zákaz vycestování, zavřené hranice, školy, restaurace, povinné roušky. Tisíce mrtvých. Klidné večery namísto u zpráv a opožděných tiskovek tráví flirtováním a spřádáním intrik.

Produkce Big Brothera minulý týden oznámila, že prozatím nemá v plánu show zastavit, nijak totiž neporušují vydané zákazy a omezení. Pozdější příchozí byli navíc testováni a všichni měli negativní výsledky. Pokud by se ovšem nakazil člen rodiny soutěžícího, informaci o hostilní situaci tam venku by jim byli nuceni oznámit.

Po velké kritice na sociálních sítích produkce v pondělí večer své stanovisko změnila. Stanice Sat.1 plánuje v úterý večer soutěžící v živém přenosu informovat o situaci ve světě a pustit jim nahrávky od příbuzných. Také zodpoví některé jejich otázky.

Ti „nejsilnější“ mohou ve vile zůstat až do května. Nebýt veřejného tlaku, výherce by po odchodu z neplánované karantény mohl čekat obrovský šok. V Německu je aktuálně nakaženo přes šest tisíc lidí, dvanáct jich zemřelo.

Fotogalerie
16 fotografií