Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidská hyena přivázala štěně v Kobylisích ke sloupu a odešla: Jak dopadl jeho osud?

Autor: makr - 
29. března 2020
10:47

K neomluvitelnému činu se uchýlil majitel roztomilého štěněte německého ovčáka. Toho přivázal v pražských Kobylisích ke sloupu a nechal ho na pospas vlastnému osudu. Naštěstí si nebohého zvířete všiml kolemjdoucí, který se o něho postaral a zavolal do útulku. Za běžných okolností by se o něho zájemci možná i poprali, jelikož se jednalo o výstavního jedince. Realita je bohužel krutá, štěně má oční vadu a je slepé. Jak dopadl jeho osud?

„Slepé štěňátko někdo přivázal provazem ke sloupu na pietním místě v Kobyliské střelnici v Praze 8,“ sděluje policejní mluvčí Irena Seifertová. Kolemjdoucí nezahálel, zavolal do útulku a odchytová služba převezla štěně do Troje. Zde fenka absolvovala vstupní vyšetření a byla očipována. Zjistilo se však, že má jeden handicap a to tzv. hyperplázii očního nervu a je slepá. Tato vada je bohužel nevratná a proto bylo mnoho otazníků nad tím, jak dopadne její osud. 

„Vzhledem k tomu, že se jedná o trvale handicapovaného psa, nový majitel nemusel hradit smluvní poplatky při převzetí zvířete do své péče. Pracovníci útulku mohou upustit od smluvních poplatků u starých, těžce nemocných nebo právě handicapovaných zvířat na základě rozhodnutí Rady hlavního města,“ popisuje situaci a dodává, že tento případ byl právě tím.

Hned od začátku bylo jasné, že od nového majitele bude očekáván speciální přístup, aby si fenka mohla bezpečně zapamatovat cestičky, zároveň neuvidí překážku, nebude se bránit ostatním psům a nevyhne se ani malému dítěti. 

Pozitivní na celém případu byly úspěšné pokusy vést fenku pomocí zvukových signálů. Šlo tedy jenom o to, aby se bezpečně naučila cesty, které pro ni budou snadno zapamatovatelné a bez překážek. 

Nový domov

Vlna solidarity mezi lidmi byla obrovská. Okamžitě projevilo zájem několik z nich. „O fenku projevila zájem paní s tím, že bydlí v domku a je schopna fence poskytnout maximální péči, lásku a pohodlí,“ popsala Seifertová.

Pečovatelé z útulku s potenciální majitelkou tuto složitou situaci dopodrobna probrali, nic ji však neodradilo si fenku k sobě vzít. Pojmenovala ji Afra. 

Úvodní procházka a seznámení Afry s novým prostředím proběhlo na jedničku. Časem se její orientace bude zlepšovat a bude žít téměř plnohodnotný psí život. Podle fotografií se dá posoudit, že se Afra dostala do opravdu správných rukou a má vše, co potřebuje. 

PavelSki ( 2. dubna 2020 22:03 )

Také si myslím, že pro něj udělal lépe, než by si ho nechal. A na místě, kde je hodně lidí.

Asi jako odložení dítěte do Baby boxu.
Není to správné, ale obvykle lepší pro to dítě.

verka1 ( 30. března 2020 18:54 )

Uvázat nemocného pejska ke sloupu je bezcitné, ale úplně horší by bylo uvázat v lese ke stromu kde moc nechodí lidé 🤮
Pejsek našel milující paničku ❤️ Ať se daří 😀

majojo ( 29. března 2020 22:35 )

Slovo hyena je snad v tomto případě přemrštěné (ale dobře se vyjímá v titulku, že). Sice se ho majitel zbavil ne zrovna čestným způsobem, ale uvázal ho v místě, kde nemohl uniknout pozornosti. Hyeny jsou lidé, kteří pro senzaci nebo vlastní prospěch klidně zničí člověku život a pak si to kompenzují láskou ke zvířátkům.

Debil_z_California ( 29. března 2020 20:32 )

Chudinka....ah jo.
A tu kreaturu najit a řadně ztrestat!

Zobrazit celou diskusi