Senior Jaromír Kohout v podání Jana Šťastného není tak úplně šťastný. Kvůli nadměrnému požívání alkoholických nápojů přišel nejen o práci, ale i o nohu. A tak se zařadil mezi ztroskotance seriálové vísky Slunečná. V tom mu konkuruje třeba lékař v důchodu (Václav Knop

Václav Knop (herec, dabér, režisér)
 
), jenž byl svou „milující“ snachou (Dana Batulková) přinucen dělat ze sebe nesvéprávného magora.

Přestože je Šťastný Kohout, prý mu na place začali říkat Huml. Je totiž podobný Jiřímu Sovákovi (†79) v jedné z jeho nejslavnějších rolí, tedy postavě Evžena Humla ze seriálu Chalupáři. „Potěšilo mě, když mi maskérky nalepily na obličej licousy a vousy. Ještě jsem je povzbuzoval, jen houšť,“ řekl představitel profesora.

Úloha ve Slunečné není Šťastného první vzdělanec, kterého před kamerou ztvárnil. Profesora chemie si zahrál v Gymplu s (r)učením omezeným, učitele fyziky v romantické komedii Bekyně mniška, faráře v seriálech Náměstíčko a Náves či chirurga v Místě nahoře a v Ordinaci v růžové zahradě, kde ho zabila rakovina.

Za krasavce byl Šťastný v několika pohádkách, kde si zahrál prince. Kromě Ordinace v růžové zahradě a Slunečné mu výraznou příležitost nabídli tvůrci seriálů Pojišťovna štěstí a Vyprávěj. Díky svému charizmatickému hlasu je navíc vyhledávaným dabérem. Svůj hlas propůjčil mj. Antoniu Banderasovi nebo Melu Gibsonovi.

Fotogalerie
12 fotografií