Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

„Jedno odmítnutí cigana rasismus nedělá“: Ombudsman Křeček na sociální síti lajkoval rasistický příspěvek

Autor: rc - 
17. března 2020
19:28

Ombudsman Stanislav Křeček, obhájce lidských práv, dal na facebooku „lajk“ rasistickému příspěvku. Ke své aktivitě na sociální síti se vyjádřit odmítá. 

Začátkem března se na sociální síti facebook pod příspěvkem kritizujícím Křečkův postoj vůči případům diskriminace Romů na trhu s bydlením objevil komentář, v němž stálo: „Jedno odmítnutí cigana rasismus nedělá.“ Příspěvku dalo několik lidí „líbí se mi“ a mezi nimi se objevilo i jméno ombudsmana Stanislava Křečka. Aktivity ochránce lidských práv na sociální síti si všimlo několik lidí, které jeho reakce na rasistický příspěvek jakožto ombudsmana je pobouřila. 

Toto se líbí Stanislav Křeček, Ombudsman České republiky l. p. 2020.,“ uvedl na facebooku Matěj Hollan, zakladatel hnutí Žít Brno, se snímkem jména ombudsmana Křečka pod příspěvkem. „Hanba!“ napsal uživatel František. „Okamžitě by měl odstoupit, kdyby měl kouska sebereflexe, už dávno jen zahradničí na chatě (jak to dělal jako zástupce) a netrolí důležitý úřad,“ míní uživatel Iván. 

Ombudsman se odmítl ke své aktivitě vyjádřit. „Stanislav Křeček to nejen bagatelizuje, ale dokonce to popírá. Tvrdí, že zde vůbec neexistuje žádná diskriminace, což potvrzuje, že nechápe, o co tady jde. Je důležité, aby byl o tom vznesen poplach, aby o tom sdělovací prostředky neustále informovaly. Veřejný ochránce práv, jako je tento, je dobrý jen na jednu věc, a to se za něj stydět. Mimo jiné jsem přesvědčen, že to porušuje i evropské zásady a předpisy,“ uvedl Hollan pro zpravodajský web Romea.cz.

offline ( 17. března 2020 21:36 )

To ho nabonzoval tenhle Hollan?

http­s://ww­w.bl­esk.cz­/cla­nek/zp­ravy-poli­tika/­406251­/sado­maso-v-brne-namestek-primatora-hollan-se-nechal-seslehat-dutkami.html

Stanislav Šindelář ( 17. března 2020 20:50 )

Mě třeba diskriminuje stát, oficiálně, a bez skrupulí, chtěl jsem k policii a řekli mě že po padesátce už ne. Konec, konců zeptejte se kolik zaměstnali lidí po padesátce? Tak kdo je tady diskriminován ?
Stát to dělá a ústavní soud mlčí.

villon ( 17. března 2020 20:49 )

Vubec ne, to mi věř. Ale tenhle kkt je fakt unikát (ne kvůli tomu debilnímu lajku).

zapletalikovi ( 17. března 2020 20:00 )

Proč by měl být rasismus zdravý rozum? Já bych něčemu takovému taky byt nepronajala.

villon ( 17. března 2020 19:57 )

Křečoun je známí lhář z líhně socdemáků chlapáků s gulema co se nikdy nepřiznaj, bo to by udělali jen sr áči a slaboši. Vrchnim předtstavitelem této úspěšné skvadry které vynesla do nebe oposmlouva se Starym Kikinou je dnešní nástupce Starýho Kikiňáka prezident Eman z Lán.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání