Julie Vacková v podání Lucie Polišenské se ve Slunečné uvedla jako milující sestra Štěpána (Jan Plouhar) a své nejlepší kamarádky Týny Popelkové (Eva Burešová). Jenže vše není sluncem zalité. Její bratr a kámoška od počátku seriálu tvořili pár, a tak se Julie ocitla mezi mlýnskými kameny!

Postava Polišenské to nemá jednoduché. Kromě toho, že se musí popasovat s tím, že Týna miluje někoho jiného, než jejího povedeného brášku, se zapletla se ženáčem, který ji přivedl do jiného stavu. Tak se dobrácká Julča stala „ostudou celé vesnice“, alespoň podle slov její chamtivé a nesnášenlivé matky (Dana Batulková).

Manželkou komanče Gottwalda

Mezi herecká esa Lucii Polišenskou povznesl scenárista a režisér Jan Prušinovský, který si ji vybral pro ztvárnění role Bubliny v seriálu Autobazar Monte Karlo, kde se před kamerou předvedla po boku Petra Čtvrtníčka a Jaroslava Plesla. Filmař jí svěřil roli také ve svém dramatu Kobry a užovky, v němž si zahrála s bratry Hádkovými.

Na filmovém plátně Polišenská debutovala ve snímku Dušana Kleina Svatba na bitevním poli z roku 2007. Zpodobnila také třeba Martu Gottwaldovou, manželkou čtvrtého československého prezidenta Klementa Gottwalda, v cyklu České století. Zahrála si v seriálech Nevinné lži, Krejzovi nebo Ohnivý kuře.

Fotogalerie
7 fotografií