Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž kuriózně porušil zákaz vycházení: Odpadky vynesl v kostýmu dinosaura! Policie ho sebrala

Autor: jžk - 
22. března 2020
12:54

Stejně jako ve velké části měst po celé Evropě i ve španělské Murcii platí zákaz vycházení kvůli obavám z šíření nákazy koronavirem. Tamní policii v pondělí zaskočil neznámý občan, který nejen že zákaz porušil, ale po ulici si to navíc rázoval převlečený za dinosaura!

Video zveřejněné na policejním twitteru se okamžitě stalo virálním hitem. Policie na něm na ulici oslovila člověka, který evidentně zákaz vycházení netoleroval a ještě si z něj rozhodl dělat legraci. Ten v pátek 13. března uvedl v platnost na dobu patnácti dní španělský premiér Pedro Sánchez s tím, že by lidi měli opouštět své domovy jen za účelem cesty do práce, nákupu jídla či zdravotních potřeb.

Výjimkou volného pohybu je venčení svých domácích mazlíčků, a i při tom by měli občané dodržovat přísná pravidla. Venčení dinosaurů však do této výjimky nespadá. „Během krizového stavu je venčení domácích zvířat povoleno, pokud je prováděno jednou osobou a jen krátce, aby si mohlo zvíře ulevit. Vlastnictví Tyranosaura rexe pod to nespadá,“ napsala policie k humornému videu doplněnému o známou znělku z Jurského parku a text doplnila o hashtag #quédateencasa (zůstaň doma).

 

Policie ale neposkytla žádné další podrobnosti, které by vysvětlovaly, proč člověk v dinosauřím obleku chodil ulicemi Murcie. Pod video zanedlouho někdo přidal další záznam, na kterém jde dinosauří muž vynést odpadky a pak se rozeběhne zpátky k domu. Mohlo tak jít o preventivní opatření, kdy netradiční převlek neznámá osoba použila k ochraně proti koronaviru?

Španělsko je, co se nákazy koronavirem týče, země s čtvrtým nejvyšším počtem nakažených lidí. V době zveřejnění videa bylo v zemi již přes 340 úmrtí, nakažených mělo kolem deseti tisíc. Humorná prehistorická příhoda je jedna z mála světlých okamžiků v této těžké době.

krapotkin ( 22. března 2020 23:50 )

Měl to házet z okna jako opálené etnikum v Janově, Chánově, v Předlicích v . . .

miky70 ( 22. března 2020 23:42 )

Jsem dost pobavila. Super borec!

BoziMilda ( 22. března 2020 23:38 )

Jak porušil zákaz ? Vynášení odpadků je snad zdravotní potřeba ne ?

villon ( 22. března 2020 15:00 )

Fakt borec, netoleroval zákaz a ještě pobavyl. Za mě 100 bodov.

karelhlavaty ( 22. března 2020 13:19 )

Na první pohled připomíná obří úd. Až jsem se lekl, že soudruh premiér šel sám s košem....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa