Před volbami v roce 2010 zveřejnili herci Martha Issová (38) a Jiří Mádl klip Přemluv bábu, v němž vyzvali mladou generaci, aby nenechala své prarodiče volit z nostalgie levici. 

Podobným způsobem teď vyzývá okolí, aby pomohlo seniorům, a to kampaní Zachraň bábu, zachraň dědka. „My bychom byli rádi, kdybychom vyzvali lidi nejen k tomu, aby tiskli přímo tyhle plakáty, ale abychom vyzvali celkově ke vzájemné pomoci v rámci čtvrtí. Ať už to bude, že si vzpomeneme, že máme přímo nějakého příbuzného v ulici, nebo že kolem našeho bytu chodí často nějaký senior, tak se ho pokusíme vyhledat, poněvadž víme, kde bydlíme,“ říká o projektu Mádl, který video společně s Michalem Deusem z AdHackers natočil za jeden den. 

Po jeho zveřejnění Jiřímu chodí desítky fotek od lidí, které kampaň oslovila a začali pomáhat. Ale najdou se i tací, které video pobouřilo. „Nejsem cimprlich, ale obávám se, že název našich seniorů je sprostý, pane Mádle, úmysl klipu je jistě dobrý, ale tím oslovením vše znehodnoceno, nešlo třeba Pomoz babičce a dědovi. Myslím, že obhroublé oslovení se teď opravdu, ale opravdu nehodí, píše pod videem jeden ze sledujících.

VIDEO: Jiří Mádl je bez ženské! Jak by jeho vyvolená měla vypadat?

Video
Video se připravuje ...

Jiří Mádl je bez ženské! Jak by jeho vyvolená měla vypadat? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
34 fotografií