Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vražda Markéty v Letňanech: Tomáše v roušce odvedli do vazby! Čeká vydání do Česka

Autor: VaB - 
20. března 2020
13:47

Pražští kriminalisté stále vyšetřují vraždu mladé Markéty v Letňanech. Z mordu podezřívají Tomáše N. (35), který po činu odjel na Slovensko, kde byl po několika dnech dopaden. Došli si pro něj „kukláči“, jak na Slovensku říkají příslušníkům zásahové jednotky. Tomáš putoval do vazby s rouškou přes ústa. Chystá se jeho vydání zpět do České republiky.

Na začátku března nalezli policisté v jednom z bytů v Tupolevově ulici tělo mladé dívky. Do domu se hasiči museli dostat podle informací Blesku po hasičském žebříku. Jak žena zemřela, není doteď jasné. Případem se ale zabývají kriminalisté z mordparty v čele s novým šéfem Alešem Strachem. 

Policie uvedla, že by pachatelem mohl být Tomáš N. (35). Ten ale odjel na Ostravsko a pak zmizel na Slovensku. Rozjela se tak akce s nadnárodním přesahem.

Video  Vražda Markéty v Letňanech: Tomáše v roušce odvedli do vazby!  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Došla si pro něj zásahovka

Když podezřelý 6. března dorazil na Slovensko, ubytoval se v hotelu. V hotelu bydlel několik dní. Když se v médiích objevil obličej podezřelého Tomáše, občané severoslovenské obce Spišská Stará Ves zpozorněli a dali na Tomáše tip policii.

Ukázalo se, že měli pravdu, a podezřelého z vraždy se díky nim povedlo zadržet. „Obsluha jedné z restaurací muže poznala, jelikož ho předtím viděla v televizi a zavolala na policii. Kolegové ze Slovenska pak podezřelého zadrželi,“ prozradil pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Pro podezřelého muže si podle informací televize JOJ došli takzvaní kukláči, tedy slovenská obdoba naší zásahové jednotky. Na místním oddělení, kde pak Tomáš vyčkával na převoz do vazby, byl od všech izolovaný. Policisté měli neustále roušky a rukavice. Když muže ve večerních hodinách převáželi, měl pouta a přes ústa roušku. 

Prohledávali pokoj

Slovenští kriminalisté se řídí pokyny českých policistů z elitní mordparty. Snaží se jim pomoci s vyšetřováním vraždy. „Prešovští kriminalisté momentálně realizují úkony. Bližší informace v tomto stádiu není možné poskytnout,“ uvedl pro televizi JOJ mluvčí slovenských policistů Igor Pavlík. Mluvčí pražské policie Jan Daněk ve čtvrtek uvedl, že je podezřelý muž stále na Slovensku. 

Video  Do Tupolevovy ulice přijeli pražští policisté. Podle informací Blesk.cz zde mělo být nalezeno tělo mladé dívky.  - Blesk: Václav Burian
Video se připravuje ...

villon ( 20. března 2020 18:38 )

Tak bude mít v krimu roušku jako Terka v Pákystánu.

sukin-sa-vracia ( 20. března 2020 16:56 )

Skvělá prace bratia

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání