Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Miss Hitler chtěla nadělat z hlav Židů fotbalové míče: „Kráska z Buchenwaldu“ skončila před soudem

Autor: shp - 
24. března 2020
13:07

Na první pohled se může zdát, že jde o neviňátko. Ve skutečnosti jde ale o nacistickou zrůdu, která chtěla praktikovat rasistická a antisemitská zvěrstva. Nad Angličankou Alice Cutterovou (23) ale spadla klec. Soud ji uznal vinou z členství v zakázané extremistické skupině Národní akce.

Cutterová se dokonce účastnila zakázané soutěže krásy nazvané Miss Hitler. Prý byla k účasti přemluvena a vystupovala v ní jako princezna z Buchenwaldu. Nechutně tím odkazovala na nechvalně proslulý koncentrační tábor.

Porota během dlouhého soudního stání vyslechla, jak Cutterová odeslala stovky zpráv plné rasistických a antisemitských řečí. Žertovala o tom, jak chce vyplynovat synagogy a že by z hlav Židů byly dobré fotbalové míče, uvedl The Sun.

Chtěla rekrutovat další ovečky

Obžaloba prohlásila, že Cutterová byla hlasem organizace a pofiderní soutěže krásy se zúčastnila proto, aby rekrutovala další stoupence pro rasistické hnutí. V soudní síni vše popírala. Přesto byla v roce  2016 vyfocena s jeho představiteli, jak hajluje v Leedsu.

Pravici zdvihla i na demonstraci v Yorku, která se konala ve stejném roce. A to dokonce před nápisem „Hitler měl pravdu“. Nakonec byla shledána vinou z účasti v organizaci, která byla britskou vládou postavena mimo zákon kvůli tomu, že je rasistická, antisemitská a homofobní.

Vůdce londýnské pobočky

Stejně tak byl z členství v zakázané organizaci usvědčen i její expřítel Mark Jones. Toho obžaloba označila za vůdce londýnské buňky, který vystupoval pod přezdívku Dědeček Teror. Právě on měl být mozkem, jenž organizoval její akce a propagandu.

V minulosti byl Jones rovněž členem mladického křídla krajně pravicové Britské národní strany. Společně s bývalými milenci byli usvědčeni z členství v Národní straně i Garry Jack (24) a Connor Scothern (19). Všichni si ale na rozsudek ještě počkají.

Rozsudek padne později

Byli jste uznáni vinnými z vážných teroristických obvinění. Nemůžete být odsouzeni dnes. Datum rozsudku bude stanoveno během příštího stání,“ uvedl soudce Paul Farrer. Garry Jack byl již jednou podmínečně odsouzen na jeden rok za vylepování rasistických samolepek na Astonské univerzitě v Birminghamu. 

sacred10 ( 24. března 2020 15:19 )

krásná holka,chtěl bych jí

nikolaev ( 24. března 2020 13:26 )

udělat jí šlapkou v Izraeli píchat a píchat zdarma!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání