Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Číňanka (103) se za 6 dní uzdravila z COVID-19! Zdravotníci oslavovali u jejího lůžka

Autor: ran - 
23. března 2020
16:51

Zázrak! Tak hovoří média o informaci o stotříleté ženě z dnes již nechvalně proslulého města Wu-chan, která se za intenzivní zdravotnické péče v nemocnici během šesti dní uzdravila z nákazy koronavirem. Žena byla propuštěna do domácího ošetřování. Příběh lidé sdílejí na sociálních sítích, ale referují o něm i světová média.   

Více než stoletá stařenka se jmenuje Kuang-fen Čangová a pochází z jedenáctimilionového města Wu-chan, odkud se vir, s nímž se dnes potýká již celý svět, na konci minulého roku rozšířil. 

Jak podle britského deníku Daily Mail sdělil čínskému listu Chutian Metropolis Daily ošetřující lékař, stará paní přežila hlavně díky tomu, že kromě chronického zánětu průdušek, který bývá u takto starých lidí běžný, byla jinak zdravotně zcela v pořádku. Stěžejní byla samozřejmě také intenzivní 24hodinová péče čínských lékařů. 

Rekordmanka se raduje z uzdravení a těší se nadále nejen dobrému zdraví, nýbrž i skvělé náladě. Představu, že by vyléčení pacientů nad 80 let bylo výjimečné, ale pro server The Independent uvedl na pravou míru profesor Chris Whitty: „Je snadné nabýt dojmu, že patříte-li mezi starší a touto chorobou onemocníte, nemáte šanci. Ale vůbec tomu tak není. Většina lidí se z toho vylíže, i když je jim třeba 80.“

Když se zdravotnický personál s Čangovou loučil, všeobecná radost z uzdravení nejstaršího pacienta s COVID-19 byla taková, že se zdravotníci se starou paní nechali zvěčnit a natočili s ní také krátké video.

Před Čangovou držel rekord nejstaršího člověka, který se z nemoci vyléčil, 101letý Číňan také z Wu-chanu. Ani u něj léčení netrvalo nijak zvlášť dlouho, kurýroval se přibližně týden. 

Celosvětově je obětí koronavirové pandemie k dnešnímu dni již téměř 15 000, koronavirus se rozšířil do celkem již 40 zemí. V Evropě mezi nejhůře zasažené země patří Itálie a Španělsko s tisíci mrtvými. Statistika u Česka vypadá o dost lépe, zatím máme přes 1 100 nakažených a jednoho mrtvého, 95letého muže.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa