Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Holčičku k smrti vyděsil koronavirus. Její táta přišel na způsob, jak ji uklidnit!

27. března 2020 | 06:00

Situace ohledně koronaviru je vážná a bohužel to vnímají i ti nejmenší, kteří se s tím ve své malé hlavičce musí nějak popasovat. Tahle malá holčička doslova bojovala se strachem, a to kvůli sledování nekončícího zpravodajství i všudypřítomné panice. Její kreativní tatínek však našel cestu, jak své dceři vysvětlit, o co vlastně jde, a inspiruje mnoho dalších rodičů. 

"Informace o něčem takovém, jako je COVID-19, je těžké vstřebat i pro mě, natož pro mou malou dceru. Začala chápat, že se děje něco špatného. Zakázal jsem jí sahat na věci v samoobsluze, učíme se doma a tomu všemu nepomáhá ani obsáhlé zpravodajství o počtu nakažených a mrtvých," popisuje Grey Smith. 

Greyova dcera přišla s otázkou, kterou vám v této chvíli možná kladou i vaše děti. "Co je to ten koronavirus a proč ubližuje lidem? Může ublížit i nám?" Grey potlačil své emoce a podrobně dceři vysvětlil, o co se jedná. "Říkáme tomu korona duchové. To jsou duchové, kteří jsou letos mimo veškerou kontrolu. Bohužel létají kolem nás, a některé dokonce nakazí vážnou nemocí."

Holčička lépe pochopila, proč musí být doma, proč nesmí sahat na věci v supermarketech a proč ji teď učí matematiku tatínek, a ne oblíbená učitelka ze školy. "Byla hodně vyděšená, a to jsem si myslel, že tyhle informace vůbec nevnímá. Jsem rád, že už je v obraze a nebudí ji noční můry," doplnil na závěr zodpovědný otec.

Autor: Adéla Ondroušková