Dřevěný přístřešek bezdomovců, který stál v lesnatém porostu mezi ulicemi Sady zahradnické mládeže a Doupovská, vzplál loni 6. července. Hasiči v něm nalezli zuhelnatělé ostatky a případ si převzala policie. Z vraždy tamního bezdomovce pak navrhla obžalovat devětatřicetiletého muže.

Podle informací ČTK pracoval obviněný v supermarketu a se zavražděným čtyřiapadesátiletým bezdomovcem se dříve neznal. Kriminalisté tvrdí, že ho u přístřešku napadl údery pěstí do obličeje a kopy. Ležícímu, silně opilému muži také údajně dupal na horní část těla a skočil mu na hlavu. Poté si pořídil jeho snímek, který později státní zástupce označil jako „trofejní fotografii“, a odešel.

Zanedlouho se ale podle kriminalistů vrátil a zapalovačem na místě založil požár. Pitva následně jako příčinu smrti bezdomovce určila akutní otravu oxidem uhelnatým, který vzniká při hoření, a také otravu alkoholem.

Kriminalisté tvrdí, že nesnášenlivost obviněného vůči vyloučeným sociálním skupinám potvrdili vyslechnutí svědci a že vyplývá také z mužova chování na sociálních sítích.

Vedle vraždy čelí muž obžalobě také z ublížení na zdraví a výtržnictví. Zhruba týden před požárem přístřešku se totiž podnapilý údajně popral v samoobsluze na Spořilově s pracovníkem ostrahy, kterému zlomil nos. Za výtržnictví už byl trestán i v minulosti.

Fotogalerie
5 fotografií