V pondělí do autoservisu Tesla Servis Clinic dorazili dva mladíci a chtěli dobít teslu. Všímavé majitelce servisu se ale něco nezdálo. „Přijeli a já jsem akorát byla venku, zeptali se, jestli si můžou auto někde nabít. Koukám na auto a vidím, že mají dojezd jen pět kilometrů, takže na supercharger do Vestce rozhodně nedojedou. Taky jsem si všimla, že mají naše podznačníky, to znamená, že jezdí k nám na servis,“ popsala Blesku podezřelou situaci majitelka. 

Zavolali majiteli, ten ztrátu potvrdil

Protože ji muži přišli podezřelí a nikdy předtím je v servisu neviděla, šla dovnitř pro nabíjecí kabel a nahlédla do databáze zákazníků.

„Oni neuměli auto ani zastavit do polohy parking a celkově byli divní. Kolega zavolal majiteli, jestli mu nechybí tesla, ten se divil, jak o tom víme. Odpověděl, že auto postrádá a že už dvacet minut přes aplikaci navádí policejní dispečerku a hlásí polohu své tesly,“ dodává majitelka. 

Akce pak byla rychlá, po 10 minutách dorazilo pět policejních aut a kriminálka. Majitel kradené tesly přijel do servisu po dvaceti minutách.

„Oba muži jsou v současné chvíli obvinění ze spáchání trestného činu krádež,“ potvrdila Blesku policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Fotogalerie
11 fotografií

 

Fotogalerie
11 fotografií