Podle prvních zpráv ze zahraničních médií Blum zemřel tento týden na komplikace spojené s koronavirem. Smutnou zprávu oznámila newyorská divadelní společnost Playwrights Horizons.

„S láskou a těžkým srdcem skládá Playwrights Horizons hold Marku Blumovi, drahému dlouholetému příteli a vynikajícímu umělci, který tento týden navždy odešel,“ napsala na sociální sítě.

„Děkujeme, Marku, za všechno, co jsi přinesl do našeho divadla a též obecenstvům divadel po celém světě. Budeš nám chybět,“ stálo ve smutném vzkazu do nebe.

Diváci Netflix mohou Bluma znát coby pana Mooneyho z populárního seriálu TY (v originále You), hrál ale též v seriálu HBO Boj o moc, televizním seriálu Almost Family a v romantické komedii Hledám Susan. Zn.: Zoufale z roku 1985 ztvárnil manžela Rosany Arquetteové (60), která nyní také oplakává jeho skon. 

Působil též na Broadwayi a dalších divadelních scénách. Nejvíc se ale zapsal do paměti rolí ve snímku Krokodýl Dundee, kde hrál Richarda, tedy snoubence hlavní ženské postavy Sue v podání Lindy Kozlowské (62). Právě o ni se ucházel i titulní hrdina snímku a Richard mu tak trochu stál v cestě.

Fotogalerie
15 fotografií