Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdravotní sestry prosí o pomoc: Po rouškách jim chybí kukly!

Autor: rc - 
27. března 2020
14:56

Do Česka přiletěly první zásoby zdravotního materiálu z Číny, ovšem přesto je stále nedostatek základního materiálu. Zdravotníkům a lidem v „první linii“ se rozhodli pomoci Češi, kteří začali šít roušky doma. Ovšem ve zdravotních zařízeních došel další potřebný materiál, tzv. kukly! Zdravotní sestry proto prosí veřejnost o pomoc.

Nedostatek ochranných roušek zvedl vlnu solidarity. Lidé začali doma ve velkém šít roušky a věnovali je zdravotním zařízením a ostatním lidem, kteří v první linii pomáhají v boji proti šíření koronaviru. Nemocnicím však dochází další nezbytný materiál, a to tzv. kukly. Sestřičky, které kukly potřebují jako nezbytnou ochranu při práci, se proto rozhodly, že se obrátí znovu na veřejnost.

„Vážení přátelé a známí….všem děkujeme za to, že šijete roušky, jsme vděční. Teď nás trápí jiná věc. Sestřičky, které pracují v přímém kontaktu s pozitivními pacienty,“ uvedla v příspěvku na sociální síti facebook zdravotní sestra Martina z Prostějova.

„Nemají na hlavu tzv. kuklu, která chrání zároveň krk, uši a hlavu. Je to jednorázová pomůcka z jemné netkané textilie. Byl by někdo, kdo je má na skladě, anebo možnost našít?“ dodala v příspěvku s tím, že děkuje za každou pomoc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa