Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Český fotograf zmizel v Chile beze stopy: Našli ho až za dlouhých pět dní!

Autor: rc - 
27. března 2020
14:21

Dramatické pátrání po českém studentovi fotografie proběhlo v Chile. Jednatřicetiletý muž se ztratil u mysu Froward. Do terénu byl proto vyslán tým záchranářů, kteří po pohřešovaném Čechovi pátrali jak na zemi, tak ze vzduchu. Jednatřicetiletého muže se nakonec podařilo najít.

Dech beroucí pobřeží Magellanova průlivu a pak hlavně mys Froward se rozhodl prozkoumat a zvěčnit student fotografie z Čech. Na procházku Chilskou částí Patagonie na jihu země se vydal ve čtvrtek devatenáctého března, zpět se však už nevrátil a nedal o sobě vědět.

Jeho blízcí proto uvědomili záchranné složky, kteří po jednatřicetiletém turistovi vyhlásili pátrání.Do vzduchu byl povolán dokonce i vrtulník. Ani tak se ale několik dnů nedařilo zjistit, kde by se mohl nacházet.

Muže se podařilo najít a zachránit v úterý. Našli ho v zátoce Bahía El Aguilla, nedaleko majáku San Isidro. Čecha, který byl podchlazený, přesunuli do nemocnice. „V helikoptéře IV. letecké brigády byl převezen do nemocnice Maghellan,“ uvedli záchranáři na své facebookové stránce.  

offline ( 27. března 2020 15:14 )

A protože fotografů je u nás kritický nedostatek a jedná se o náročné a mizerně placené povolání, pošleme mu do Chile vládní speciál, abychom o tak vele­lele­ledů­leži­tého člověka nepřišli!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání