Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Video, z něhož mrazí: Cyklistu na přejezdu u Hradce Králové o centimetry minul vlak

Autor: DH - 
27. března 2020
16:55

Na YouTube se objevilo děsivé video z Česka, na kterém je zachycený cyklista, jenž nedodržel veškerá pravidla silničního provozu, a především bezpečného chování, a málem na kole vjel přímo pod kola vlaku. Smrti unikl jen o vlásek.

Záběry pocházejí z železničního přejezdu u Březhradu, okrajové části Hradce Králové, kterým prochází extrémně frekventovaná železnice mezi východočeskou metropolí a nedalekými Pardubicemi. Na palubní kameru je ve čtvrtek 26. března krátce po 12. hodině dopoledne natočil Tomáš a následně vše zveřejnil na YouTube.

Na videu je vidět, jak nedočkavý cyklista nechá za zavřenými závorami nejprve přejet nákladní vlak, ale aniž by počkal, než přestanou blikat červená světla, se vrhá na trať, kde ovšem z druhého směru těsně před ním prosviští regionální osobní vlak. Nechceme ani domyslet, kolik centimetrů skutečně chybělo k velké tragédii.

 

„I vteřina může rozhodnout o tom, zda natočíte poučné video nebo zážitek, co byste už z paměti nikdy nedostali,“ napsal Tomáš k videu, které už proniklo i na sociální sítě, kde vzbudilo řadu reakcí. „Kluk měl asi více štěstí než rozumu,“ napsala paní Jarmila, s níž se shodli i ostatní uživatelé. „Další, co zbytečně spěchá a ani neví kam,“ uzavřel Jakub.

offline ( 27. března 2020 18:09 )

Ale roušku měl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání