Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kněz vysílal mši v podmínkách karantény: Nepodařené video už pobavilo miliony

Autor: DH - 
28. března 2020
15:19

Italský kněz Paolo Longa v době světové pandemie vysílá pro věřící v karanténě pomocí sociálních sítí mše, tentokrát ale při zapnutí kamery zapomněl vypnout umělé animované filtry.  Není sice jasné, nakolik byli účastníci bohoslužby schopní sledovat jeho kázání, rozhodně se mu ale podařilo zbavit je chmur a zvednout jim náladu!

Longa se uchýlil k online mši poté, co byl v Itálii, kde je většina věřících obyvatel, vyhlášen zákaz vycházení. Jenomže poté, co zapnul kameru, aby mohl pozdravit své „ovečky“, zapnul oblíbenou funkci streamu, a to obličejové filtry.

Díky malému přešlapu se rázem mohla řada věřících pokochat tím, jak se na obličeji kněze objevuje digitální vesmírná helma, zlatá čelenka a řetěz, ze stropu padají zlaté konfety, na tváři se mu objevují sluneční brýle anebo dlouhé vousy. Vrcholem všeho bylo, když se knězi na obličeji objevili fousky a čumák, jako by byl kočka.

Video se objevilo na sociální síti twitter, kde ho do nynější doby vidělo více než tři miliony uživatelů. Většina z nich se u něj dobře bavila. Pro mnohé věřící je to, že nemohou do kostela, skutečným utrpením. Itálie je ve skutečně kritické situaci, kdy se v zemi nakazilo nemocí Covid-19 69 tisíc lidí a 6820 jí podlehlo. V takové situaci jsou lidé vděční za sebemenší důvod k smíchu. Otec Paolo tak možná mohl být za podobný „zásah shůry“ i rád.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa