Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Záchranáři zasahovali u úrazu cyklistky: Kvůli roušce se jí zamlžily brýle

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie SR)
Autor: ČTK - 
29. března 2020
14:41

Záchranáři v sobotu v Hradci Králové zasahovali u úrazu ženy, která si při pádu z kola poranila rameno. Jako důvod nehody uvedla, že se jí pod rouškou zamlžily brýle. Nehoda se stala v Poděbradově ulici, řekl mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák. Nošení ochranných prostředků na obličeji komplikuje činnost také samotným záchranářům.

„Čtyřiapadesátiletou ženu jsme s poraněním ramene převezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ řekl Novák.

Zdravotnická záchranná služba v Královéhradeckém kraji kromě zásahů u nehod a úrazů všeho druhu denně vyjíždí také k odběrům vzorků pro testování pacientů na onemocnění COVID-19 a někdy také k nemocným s touto nákazou.

Namydlit, radí záchranáři

„K potvrzené nákaze COVID-19 vyjíždí biohazard tým, který jede v plné ochranně. Má výhodu, že má sofistikované masky, které se nemlží. Horší je to u jednoduššího stupně ochrany, který záchranáři používají. V kombinaci s respirátorem to je komplikující faktor. Ochranné brýle se mají tendenci mlžit, o dioptrických ani nemluvě. Při ošetřování pacienta to může být problém,“ řekl Novák.

Návodů, jak mlžení brýlí omezit, je celá řada. „Univerzální recept na to není. Mám vyzkoušené, když se brýle potřou tuhým mýdlem, jako když se voskují lyže. Mýdlo se rozetře a nakonec vyleští hadříkem do průhledna. To trochu pomáhá,“ dodal Novák.

 

 

sorgedoktor ( 29. března 2020 21:19 )

Z dob studii znam Hradec.Jezdilo tam jiz pred letyn hodnem lidi na kole...Ovsem pri soucasnem proovozu motorovycgh vozidel bych to nepovazoval za moc bezpecne/ i kdyz Fakultni nemocniice ma chirurgy vysoke urovne..

baronessa ( 29. března 2020 18:22 )

Výzva našeho magistrátu - občané, místo MHD choďte raději pěšky anebo jezděte na kole. Proč by měla být hloupá, že jela na kole? Je to daleko zdravější kvůli pohybu, rychlosti a omezení styku s vironosičem. Kolo je ve městě nejlepší dopravní prostředek. Dopravní zácpy se ho netýkají (v současnosti samozřejmě nejsou).

villon ( 29. března 2020 15:26 )

Brejle by se jí zamlžili i tak a mohla vstoupit do vozovky pod kola rozjetého trambusu. Tohle se kdysi stalo mému vzdálenému strýci, Karlu Voženílkovy z České Třemošné, kdyby si na něj ještě někdo pamatoval. Tenkrát blbli s chlapama, hráli si na bankovní lu*** a strejda to odskákal. Řidič toho trambusu prý měl strašné deprese a musel odejít z profese. Naštěstí to bylo ještě v dobách kdy se lidi nemohly soudit kde o co, takže teta to nijak neodnesla. Podruhé se vdala a pak už prožila docela spokojené manželstvý. Umřela teprve nedávno v důchoďáku ve Skutči. Emilka Fröhlichová, RIP teti.

ANOab ( 29. března 2020 15:23 )

Jak trefné,,,tak to jsi ty ten de....bil z redakce 😜

villon ( 29. března 2020 15:21 )

Kolo byla v Hradci masovka už za komárů. Odjakživa má každej Hradeckej votrok v kolárně nejmíň jednu vos.ranou plečku na ježdění po městě. Žádnej módní trend, ale genetická víbava.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa