K jedné z asociací pro instagram neodmyslitelně patří holé zadečky. Ženy podléhající fitness trendům rády ve spodním prádle i v plavečkách ukazují výsledky své tvrdé dřiny, a tak se to na této sociální síti kulatými půlkami jen hemží. Tentokrát se do této skupiny tak trochu zařadila i autorka knih Bábovky či Veselí Radka Třeštíková. Fotkou v pyžamových kraťáskách bezpochyby rozdráždila nejednu závistivou ženu a mužské lačné oko.

Spisovatelka však nepatří k těm, kteří si s pravidelností honí ego na instagramu svými odhalenými fotkami. Fotka zadečku má hlubší myšlenku, která všem, kdo se ptali, odpovídá na to, jak je možné, že má tak skvělou postavu. „Nesnáším závislosti a upřímně nefandím ani posedlostem, dokonce ani těm dobrým, a že jich tady na insta denně vidím několik. Člověk je i v dobré víře schopen jít až na hranu normálnosti. Vím o čem mluvím, zhruba šest let jsem intenzivně běhala, týdně přes padesát kilometrů, měla jsem pocit, že když nebudu běhat, nebudu se moct najíst. Když jsem kdysi se svým bývalým klukem odjela na dovolenou do Chorvatska a zjistila jsem, že jsem si doma zapomněla tenisky, šla jsem si je už v Itálii okamžitě koupit. Myslela jsem, že když nezaběhnu těch svých deset kiláků, nebudu si moct dát na hotelu k snídani palačinky. Z jídla jsem si udělala odměnu, musela jsem si ho zasloužit!“ přiznala spisovatelka psychický problém, který je už dávno minulostí.

„Jím tak nějak normálně a cvičím tak nějak normálně. Jím úplně stejně ve dnech, kdy cvičím, a ve dnech, kdy necvičím. Nejím víc jen proto, že jsou zrovna Vánoce nebo jsem na večeři v restauraci. Nedržím žádné diety ani půsty. Snažím se jíst zdravě úplně každý den v roce, omezila jsem cukr, alkohol skoro nepiju a nepřejídám se nikdy. Nestresuju se jídlem ani cvičením. Necvičím proto, abych pak do sebe u televize mohla nacpat pytel brambůrek, cvičím, protože jóga mě baví,“ popsala svůj zdravý životní styl a přístup.

Myšlenku však v závěru vtipně „zabil“ komentář jejího manžela a fotografa Tomáše Třeštíka. „Tvl, si člověk u snídaně jen tak cvakne na mobil tvojí hezkou prdelku a Ty k tomu hned napíšeš slohovku o zdraví, jídle a pohybu.“

Fotogalerie
54 fotografií