Byla to souhra nešťastných okolností a údajně vina jednoho z dotazů, který padl během natáčení pořadu Přesčas Juraje Kukury, který svého času vysílala Česká televize. Přímo na místě natáčení se tak Eduardu Pergnerovi udělalo zle. Nevolnosti pak ale bohužel neodezněly. Naopak se přeměnily v natolik závažné zdravotní komplikace, že jim o pár dní později, konkrétně 30. března 2001, oceňovaný scenárista a textař podlehl. Bylo mu nedožitých šestašedesát let a zanechal po sobě manželku a dceru Terezu Pergnerovou (45).

Ačkoli na svého tátu dnes s láskou vzpomíná, ne vždy měla Tereza Pergnerová s tátou ideální a bezproblémový vztah. Byl to především otec Eduard, který dceru vychovával poměrně přísně a nic jí nedal zadarmo. V pubertě prý chtěl mít absolutní kontrolu nad tím, s jakými kluky se budoucí moderátorská hvězda stýká, a nikdo mu údajně nebyl dost dobrý. Výhrady měl scenárista i k dceřině vzhledu. Jednoho dne prý Tereze důrazně doporučil, aby vystupovala chytře, když už jí osud do vínku nenadělil krásu.   

K působení v umělecké branži si Eduard Pergener zvolil pseudonym Boris Janíček. Tak se taky podepisoval pod své texty, které ve svých písních zpíval třeba Karel Gott a dodnes zaznívají z úst například Michala Davida, Jitky Zelenkové či Petra Spáleného. V devadesátých letech pracoval jako redaktor Českého rozhlasu. Byl i šéfredaktorem měsíčníku Interview a editorem měsíčníku pro mládež Čágo Bélo, šílenci. Napsal také několik divadelních her a scénáře k filmům jako například Discopříbeh a Discopříběh 2.

Fotogalerie
33 fotografií