Vévodové z Cambridge jsou jedinými členy královské rodiny, kteří se rozhodli neuchýlit do dobrovolné karantény a pomáhají, kde mohou. Jenže telefonáty a návštěvy zdravotnických služeb v boji s neviditelným nepřítelem nestačí, oba vědí, že je třeba se aktivně zapojit. Kate (38) nemá jak, William ano. Před lety totiž působil jako pilot East Anglian Air Ambulance. Návrat do helikoptéry má však řadu háčků, v první řadě je to vlastní rodina.

„William opravdu zvažuje návrat do profese pilota letecké záchranné služby, aby pomohl zdravotníkům v boji s pandemií. Jen je to složité, práce mu byla v roce 2017 zakázána, aby se mohl stát služebně starším členem královské rodiny a převzal po královně některé povinnosti,“ sdělil serveru The Sun královský zdroj.

Kdyby mu v cestě nestály povinnosti, byla by to Kate s dětmi. Výchovu George (6), Charlotte (4) a Louise (2) by v současné situaci sama nezvládla. Navíc musí být po ruce, kdyby se Charlesovi (71) něco stalo a on by musel zastat jeho pozici. Na otce nakaženého koronavirem však ustavičně myslí a je i hnacím motorem pro to, aby alespoň krátkodobě nastoupil do první linie.

„S otcovým onemocněním je pro něj role pilota ještě důležitější než kdy předtím. Harry a Meghan jsou pryč a princ Andrew se snaží vyhýbat hledáčku veřejnosti. William je horlivý přiložit ruku k dílu,“ dodal zdroj. S rodinnými příslušníky v karanténě se ale William návratu k pilotování zřejmě nedočká, někdo totiž musí reprezentovat královskou korunu.

Profesi pilota letecké záchranné služby East Anglian Air Ambulance zastával v letech 2015–2017. Předtím pilotoval vrtulník helikoptéry Sea King u britského Královského letectva.

Fotogalerie
67 fotografií