Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Za opékání buřtů tři miliony pokuta! Omladinu, která se sešla v lese u táboráku, nahlásili policii

Mladí pekli v lese na Rokycansku i přes zákaz shlukování se buřty.
Mladí pekli v lese na Rokycansku i přes zákaz shlukování se buřty.  (Autor: PČR)
Autor: rv - 
1. dubna 2020
13:32

Do problémů se dostala skupinka mladých v Radnicích na Rokycansku.  Zavřené doma je to už asi nebavilo, a tak vyrazili do lesa opékat buřty. Že je zákaz shlukování se na veřejnosti, je netrápilo. Jenže kdosi na ně zavolal policii a omladinu teď čeká správní řízení. Za porušení mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví přitom hrozí až třímilionová pokuta!

Skupinka jedenácti chlapců a jedno děvče si dala dostaveníčko na okraji Radnic v ulici Pod Kalvarií. Zakrátko už ale byla na cestě policie. Přijela prověřit oznámení, že se v místě shlukují lidé a rozdělávají oheň.

„Po příjezdu na místo se jeden mladík dal na útěk, ale díky osobní znalosti jej policisté poznali,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová. Na místě zůstalo deset chlapců od 16 do 20 let a osmnáctiletá dívka.

Porušili i lesní zákon

„Uvedli, že měli v úmyslu opéct si společně buřty. Dodali také, že samozřejmě o zákazu shlukování osob na veřejnosti vědí,“ řekla Kroftová. Policisté jejich prohřešek oznámili krajské hygieně. Jako bonus má skupinka i porušení lesního zákona. „V lesním prostoru rozdělávali oheň,“ doplnila Kroftová. 

Všichni účastníci lesního dýchánku měli ale spořádaně nasazené roušky.

Došlo i na kluka, který utekl. Policisté si jeho vůz zakrátko stopli přímo v Radnicích. „Mladý řidič se přiznal, že z místa utekl z důvodu, že nechtěl mít žádné problémy,“ dodala Kroftová. Ani on se nepříjemnostem nevyhne.

VIDEO: Jak je to s koronavirem na botách a oblečení.

Video  Koronavirus na oblečení a botách? Prymula řekl, jak to je. A co si myslí i promořenosti celé české populace  - Zpravodajstvi FTV Prima
Video se připravuje ...

GOTKID YY ( 7. dubna 2020 08:18 )

bafin@centrum.cz ( 1. dubna 2020 23:56 )

Proboha, proč, copak někoho ohrozili, je mi zle z českého bolševického zakořeněného udavačství, zajímalo by mě, který bývalý pomocník VB nebo clen lidových milicí je udal. Vsadím se, ze nejsem daleko od pravdy. No tak si parta mladych sla do lesa, kde nikdo nebyl. No a co?

villon ( 1. dubna 2020 22:54 )

Starý komáři zviklí od malička práskat. Teď jim to bureš znovu umožnil tak omládli a sou ve svim živlu.

villon ( 1. dubna 2020 22:50 )

Možná misleli že ohněm vira zničí?

villon ( 1. dubna 2020 22:49 )

Někerý borci dali dvě i tři čísla!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa