Kiosek, který je zejména v létě oblíbeným místem pivních dostaveníček, provozuje brněnská společnost s ručením omezeným H.A.S. 

„Zájemce upozorňujeme, aby s kelímkem hned odešli, máme to i na ceduli. Jenže se posunou o pár metrů dál a je problém,“ svěřil se Blesk.cz nešťastný provozovatel. U pípy prý má na brigádě důchodkyni, která na neodbytné milovníky piva nestačí.

Sedí na zídkách

Stoly a lavice proto po návštěvě strážníků omotal igelitem, aby na ně nemohl nikdo usednout. „Jenže oni se posunou k nedaleké zídce a nic s nimi nenaděláte," povzdechl si.

Prostor kolem Bernardýna je frekventovaný, u zastávky MHD a světelné křižovatky. Neúnosná situace u stánku se nelíbila ani kolemjdoucím Brňanům. Jeden z nich poslal Blesk.cz fotografii dvou štamgastů, kteří se uvelebili s pivem a bez roušek u jednoho ze stolků. „A takhle je to tam skoro každý den,“ připsal k pořízené fotografii.

„Na místě jsme zasahovali dvakrát, vždy kvůli shlukování osob bez roušek,“ potvrdil mluvčí městské policie Jakub Ghanem. Ve správním řízení může majitel hospody vyfasovat až třímilionovou sankci. Zkrátka nevyjdou ani přistižení „hosté", kterým hrozí pokuta až do výše 20 tisíc korun.

VIDEO: Ředitelka firmy Respilon ke správnému nošení roušek.

Video
Video se připravuje ...

Výkonná ředitelka firmy Respilon z Brna Jana Zimová pro Blesk vysvětluje, jak se mají lidé správně starat o roušky s nanovlákny