Dealerka uvízla v hledáčku kriminalistů poté, co se i přes zákaz volného pohybu osob v jedné tachovské bytovce doslova dveře netrhly. Podivné existence si tam totiž chodily pro pervitin. „Ten žena distribuovala nejméně sedmi odběratelům ve věku od 20 do 37 let,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ženě nevadilo ani to, že loni ji už za drogové delikty odsoudili a byla v podmínce. Pervitin jí dodával muž (48), kterého policisté dopadli o víkendu. Ten se ale svobody odmítal vzdát a jeho zadržení předcházela dramatická policejní honička.

Zátaras ho nezastavil

Nejprve si ho všimla policejní hlídka v Zadním Chodově na Tachovsku. Strážci zákona věděli, že muž nemá za volantem co dělat, řízení má zakázané. Zastavili ho, jenže při kontrole muž najednou sešlápl plynový pedál a ujel. Začalo pronásledování.

U Tisové vytvořila další hlídka ze služebního vozu zátaras. „Nestihli ani vystoupit, když k nim řidič přijel. Nezastavil, a bez brzdění do služebního vozidla narazil, a to i přesto, že věděl, že se ve vozidle nachází policisté,“ popsala Jiroušková.

S nabouraným autem ujížděl dealer dál. Nakonec odbočil na lesní cestu, kterou proti němu jelo další policejní auto. Do něj muž opět naboural a skončil v příkopu. Jenže ani to nebyl konec.

V autě se zamkl

„Před policisty se ve vozidle uzamkl. Navíc si dal do úst blíže nezjištěnou látku, kterou spolknul. Hrozila důvodná obava o jeho život a zdraví, policisté za použití obušku rozbili skleněnou výplň okénka dveří řidiče a vůz otevřeli,“ popsala Jiroušková.

Jenže muž se jim bránil ze všech sil. „Policisté tak použili donucovací prostředky – hmaty, chvaty, údery a kopy, a řidiče z vozidla vytáhli ven,“ doplnila Jiroušková s tím, že dealera pak odvezli záchranáři za policejní asistence do nemocnice. Sám přiznal, že spolkl pervitin. Ten ještě našli spolu s marihuanou policisté v jeho autě.

Z nemocnice za mříže

Z nemocnice putoval rovnou do policejní cely. Drogy prodával minimálně rok a čtvrt po celém Tachovsku, soud ho poslal do vazby. Žena, která tak přišla o svého dodavatele, je stíhaná na svobodě.

VIDEO: Zfetovaný řidič ujížděl strážníkům, v autě vezl malého synka (3).

Video
Video se připravuje ...

Řidič se zákazem řízení a pod vlivem drog ujížděl hlídce strážníků. Na sedadle měl přitom tříletého syna. Městská policie Praha