Klasickou blonďatou německou krásku objevili lovci talentů v nočním klubu v Düsseldorfu a v roce 1987 ji nabídli fotografce Ellen von Unwerth pro její reklamní zakázku na džíny od magazínu Elle. Výsledek obě proslavil a dosud neznámá sedmnáctiletá dívka začala dobývat svět. Stala se vedle například Evy Herzigové (47) jednou z původních světových supermodelek. Se slavnou Češkou nafotila i oceňovanou kampaň pro D&G.

Stárnutí zvládla

„Vždy jsem byla vděčná za komplimenty, slávu a bohatství, ale věděla jsem, že kariéra v modelingu netrvá věčně. Byla jsem proto připravena jít s časem a připravit se na proces stárnutí,“ uvedla kráska s mírami 94-62-91,5. Zažila si i časy, kdy supermodelky žily jako rockové hvězdy. Nespoutané večírky, šampaňské... Se slávou přicházely i nečekané starosti.

Pozor na prádlo

„Pokaždé, když jsem byla na molu a vrátila jsem se do šatny, moje spodní prádlo bylo pryč. Podprsenka, kalhotky, všechno pryč. Museli nám kvůli tomu zaplatit strážné. Fanoušci a fotografové také vyřezávali díry do stanů, kde jsme se převlékaly, aby pořídili lechtivé snímky. A do auta jsme se pak dostali jen tehdy, když nám bodyguardi udělali cestičku davem,“ vzpomíná na zlaté časy modelka.

Vdaná a bohatá

Claudia Schifferová je od roku 2002 vdaná za Angličana Matthewa Vaughna (49). Mají spolu tři děti a žijí střídavě v Británii a na Mallorce. Její majetek je podle magazínu Forbes odhadován na v přepočtu 5 miliard Kč.

Fotogalerie
51 fotografií