Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Thajci zatkli uprchlého podnikatele z Plzně: Čech je podezřelý ze zpronevěry mnoha milionů

Autor: chal, zb - 
3. dubna 2020
14:11

Thajská policie se pochlubila zatčením českého podnikatele Bohumila K. (61) z Plzně. Uvedla, že Bohumil K. v letech 2012 až 2017 zpronevěřil přes 19 milionů korun, proto na něj byl letos v únoru vydán zatykač. Thajská policie o případu informovala s tím, že se vyřizuje vydání Bohumila K. zpět do Česka.

Až v dalekém Thajském království se skrýval plzeňský majitel několika směnáren Bohumil K. (61), kterého české úřady už dlouhá léta stíhají kvůli podezření ze zpronevěry.

Bohumil K. podle informací Blesku v Plzni provozoval několik směnáren. Trestné činnosti se podnikatel podle thajských vyšetřovatelů dopouštěl mezi lednem 2012 a prosincem 2017, kdy údajně zpronevěřil peníze celkem osmi lidí. Dohromady mělo jít o částku částku 19 171 346 korun. 

Thajci podle svých slov reagovali na mezinárodní zatykač, který letos 6. února na Bohumila K. vydal Okresní soud v Plzni. Uprchlý podnikatel se prý před spravedlností schovával ve městě Pattaya, o kterém se někdy hovoří jako o hlavním městě prostituce.

Vyšetřovatelům se Bohumila K. podařilo vypátrat 30. března. „Poté byl zadržen a bylo mu zrušeno povolení k pobytu,“ informovala thajská policie s tím, že se jedná o vydání uprchlého podnikatele zpět do České republiky.

halba ( 4. dubna 2020 14:52 )

V Cesku je i zlodej podnikatelem.Pokud miliony inkasoval co by zalohy,tak ze zakona si s nimi muze delat co chce a pouzit je na cokoliv.
Viz iDnes 10.10.2016.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání