Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragická smrt Kennedyho vnučky: Převrátila se s ní loď, zahynul i ženin syn (†8)

Aktualizováno -
4. dubna 2020
09:19
Autor: rc, ČTK - 
3. dubna 2020
23:01

Další tragédie postihla prominentní rodinu Kennedyových. Praneteř prezidenta Johna F. Kennedyho a vnučka Roberta Kennedyho Maeve Kennedyová Townsendová McKeanová (†40) si se svým synkem Gideonem (†8) hrála na zahradě, když jim do moře spadl míč. Ve snaze chytit ho dvojice nasedla do kánoe, která se s nimi převrátila. Oba dva jsou patrně mrtví.

Neštěstí se stalo v zálivu Chesapeake na východním pobřeží USA. Dvojice byla na zahradě rodinného domu, kde si hrála s míčem. Balón jim však spadl do vody, a tak se rozhodli, že ho chytí. Nasedli proto do kánoe.

Podle informací britského deníku Daily Mirror se však kvůli větru už nedokázali vrátit na břeh. „Předběžné vyšetřování ukázalo, že dvojice zřejmě pádlovala na kánoi od rezidence v Shady Side do zálivu, aby sebrala míč, ale už nebyla schopna dopádlovat zpátky na břeh,“ uvedla policie v prohlášení. „Zdá se, že je překvapil silný vítr,“ dodali strážci zákona. 

„Naskočili do kánoe a snažili se ho chytit. Dostali se dál, než to mohli zvládnout, nemohli se dostat zpět,“ uvedl manžel McKeanové David pro Washington Post.

Pátrání začalo ve čtvrtek odpoledne místního času a oblast stále prohledávají záchranáři. Podařilo se jim najít loďku a pádlo, ale žádná těla, napsala agentura Reuters. Kathleen Kennedyová Townsendová, matka Maeve, později vydala prohlášení, ve kterém informovala, že její dcera a vnuk se pohřešují po nehodě na kánoi a zřejmě oba zemřeli.

Maeve McKeanová byla právnička, zaměřovala se na veřejné zdraví a lidská práva. Byla také výkonnou ředitelkou Globální iniciativy pro zdraví na Georgetownské univerzitě.

Rodinu Kennedyových zasáhlo několik tragédií. Po atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho byl o pět let později zavražděn jeho bratr Robert. V srpnu byla nalezena mrtvá další Robertova vnučka, 22letá Saoirse Kennedyová Hillová, uvedl server BBC.

verasum ( 4. dubna 2020 09:35 )

Takovýho vola jako jsi ty,aby člověk pohledal??Hňupe co Ti ten osmiletý kluk udělal??🤮

jago ( 4. dubna 2020 08:42 )

Prokletí rodu Kennedyů: http­s://ww­w.aha­onli­ne.cz­/cla­nek/zh­ave-drby­/16281­1/pro­kleti-rodu-kennedyu-vnucku-zastreleneho-prezidenta-zabily-drogy.html

dietr ( 4. dubna 2020 06:07 )

Pozůstalí se budou soudit s Poseidonem

starymlok ( 4. dubna 2020 00:12 )

blbka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání